Schaatspeloton.nl - Nieuws - Visser na derde zege nog in strijd om eindwinst Noord-Oost Competitie, eindwinst voor De Jong en Elferink

Visser na derde zege nog in strijd om eindwinst Noord-Oost Competitie, eindwinst voor De Jong en Elferink

geplaatst maandag 5 februari 2018 om 08:09:03 op Schaatspeloton.nl

Harm Visser maakt na zijn derde overwinning nog kans op de eindzege in de Noord-Oost Competitie.

Harm Visser maakt na zijn derde overwinning nog kans op de eindzege in de Noord-Oost Competitie. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Heerenveen hebben zondagavond Harm Visser (C Divisie), Daniëlle Giezen (Dames, Merito) en Arjan Elferink (Masters, Agritrader) de voorlaatste wedstrijd van de Noord-Oost Competitie gewonnen. Voor Visser was het alweer de derde overwinning van het seizoen en ondanks dat hij drie wedstrijden miste is hij zo toch nog kanshebber op de eindwinst met nog één wedstrijd te gaan. Klassementsleider Mart Nijhoff eindigde op het Thialfijs pas als elfde. Maya de Jong (CENNED), die in Heerenveen na terugkomst van de Weissensee derde werd, en Elferink leiden het klassement in hun categorie zonder bedreiging en zijn zeker van de eindwinst.

Harm Visser was in Heerenveen het snelst van een kopgroep van zes die in de finale het peloton voor bleef. Mike Dogterom (Merito) en Thijs Willem van der Vegt werden tweede en derde. In het klassement staat met nog een wedstrijd te gaan 10,7 punten voor op klassementleider Mart Nijhoff. Mocht Visser 18 februari in Groningen de finalewedstrijd winnen, dan moet Nijhoff minimaal zesde worden. Zou Visser een ronde voorsprong op Nijhoff pakken dan moet die laatste in elk geval op het podium rijden bij een zege van Visser. Mogelijk gaat de tussensprint in de wedstrijd nog een rol spelen. In de Noord-Oost Competitie zijn daar voor de eerste vijf 5 tot en met 1 punten ter verdienen.

Bij de vrouwen bleef een tweetal het peloton voor. In de sprint toonde Daniëlle Giezen zich vervolgens sneller dan medevluchtster Manon Gremmen. De net van de Weissensee terug gekomen klassementsleidster Maya de Jong won de sprint van het peloton en verzekerde zich van de eindwinst in de Noord-Oost Competitie. Ook Arjan Elferink is meer dan zeker van de eindoverwinning in de competitie. Op het dagpodium werd hij geflankeerd door Piet Hijlkema en Thierry Mijsters. Mijsters staat in het klassement tweede op maar liefst 141,7 punten achterstand van Elferink die zeven wedstrijden won dit seizoen.

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Masters