Schaatspeloton.nl - Nieuws - ACE Pharmaceuticals stopt na acht jaar als sponsor schaatsploegen

ACE Pharmaceuticals stopt na acht jaar als sponsor schaatsploegen

geplaatst zondag 4 februari 2018 om 20:31:46 op Schaatspeloton.nl

De rijders van de schaatsploegen ACE moeten opzoek naar een nieuwe geldschieter.

De rijders van de schaatsploegen ACE moeten opzoek naar een nieuwe geldschieter. (bron: Schaatspeloton.nl)

De rijders van de schaatsploegen ACE en Artecef moeten opzoek naar een nieuwe geldschieter. ACE Pharmaceuticals het bedrijf achter de twee merken stopt na acht jaar als sponsor in het marathonschaatsen. Voor ACE kwamen dit seizoen met Lieke Mossinkoff, Kirsten Joustra, Marieke van Ede, Viviana Rodríguez Rojas en Merel Bertens vijf Dames en met Martijn de Groot, Marcel Middelkoop, Kevin Floris en Bart Vreugdenhil vier Beloften in actie. Artecef bracht Danielle Ootes, Britt Tjalma, Marlous Hoogeveen en Dieuwertje van Kalken op het ijs.

In 2009/2010 kwam ACE voor het eerst uit in het marathonschaatsen. De geneesmiddelenfabrikant steunde toen een kleine ploeg met Ilse Hoogland, Willemiek Kamper en Sanne Bax. Een jaar later zou het bedrijf ook met het merk Artecef een vrouwenploeg gaan sponsoren. Dat seizoen bracht ACE met Tonny van Vliet ook voor het eerst een gesponsorde Belofte op het ijs. Later zou ook op dat niveau een volledige ploeg in het inmiddels kenmerkende grijs-donker blauw van ACE de strijd aanbinden.

"We hopen dat alle rijders snel weer een plekje in een team kunnen bemachtigen." Ploegleidster Henny Borst-Bok is pas de laatste twee jaar betrokken bij de ploeg maar kijkt met dankbaarheid terug op de steun van de geldschieter. "Het hoogtepunt was vorig jaar wel de tweede plek van Anne Tauber in de Alternatieve Elfstedentocht, dit jaar won Bart Vreugdenhil nog bij de beloften op de baan. ACE Pharmaceuticals is altijd een geweldige sponsor geweest, vele schaatsers hebben bij hen de kans gekregen een stap te maken in het marathonschaatsen, zowel bij de mannen als bij de vrouwen."