Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sjoerd den Hertog na massasprintwinst terug in het Oranje

Sjoerd den Hertog na massasprintwinst terug in het Oranje

geplaatst zaterdag 20 januari 2018 om 22:13:35 op Schaatspeloton.nl

Met pas zijn tweede overwinning in zijn carrière heeft Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans) de leiding in de KPN Marathon Cup teruggepakt. In het Groningse Kardinge, wat voor Den Hertog tegenwoordig zijn thuisbaan is, was de getogen Gouwenaar de rapste in de massasprint. Na een snelle finale waarbij het peloton scheurde was Den Hertog Arjan Stroetinga en Simon Schouten (Royal A-ware) te snel af. Gary Hekman (AB Vakwerk), die net als de rappe A-waremannen achter de scheur zat maar terugkwam, eindigde net naast het podium.

De wedstrijd in Groningen ontbrande echt in de finale. In de wedstrijd werden volop speldenprikken gegeven maar geen enkele aanval kon ruimte krijgen. Het zou na 125 ronden gaan uitdraaien op een massasprint dat leek duidelijk te zijn. Totdat vier ronden voor het eind de Bouw en Techniek-ploeg het tempo omhoog schroefde. De mannen in het rood en geel lieten het peloton scheuren op een moment dat belangrijke sprintconcurrenten elkaar achter in het peloton beloerde. Gary Hekman schuilde achter een treintje van Royal A-ware dat met de snelle Arjan Stroetinga en Simon Schouten achter de scheur terecht kwam.

Hekman leek optimaal te profiteren toen de mannen van Jillert Anema als trein naar voren reden en alsnog aansloten bij het eerste deel van het peloton. Maar in de eindsprint waar Hekman zich dus alsnog kon mengen kwam hij er niet aan te pas. Sjoerd den Hertog toonde een machtige sprint en behaalde pas zijn tweede overwinning in zijn carrière. Waar hij de eerste keer aanvallend won was de steeds rapper ogende Den Hertog nu dus de snelste in een sprint. Op de streep kwam Arjan Stroetinga nog wel dicht bij de vroeg juichend Den Hertog maar Stroetinga moest genoegen nemen met een tweede plaats. Simon Schouten mocht als derde naar het podium, al oogde dat gezien zijn gezichtsuitdrukking meer als een verplichting.

Sjoerd den Hertog nam dankzij zijn overwinning de Oranje leiderstrui weer over van Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans/Interfarms) die hem zelf vorige week van Den Hertog overnam.

Bekijk ook:

Uitslag