Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart de Vries in Den Haag snelste van aanvalsgroep

Bart de Vries in Den Haag snelste van aanvalsgroep

geplaatst zaterdag 16 december 2017 om 22:07:59 op Schaatspeloton.nl

De achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Bart de Vries (Bouw & Techniek). De 29-jarige Fries was de snelste van een kopgroep van vijf die in de finale ontsnapte uit een grotere groep met een ronde voorsprong. In de laatste ronde hield de jongste van het roemruchte schaatsgezin Marcel van Ham (Okay Fashion & Jeans/Interfarms) en Johan Knol (Bouwselect) achter zich. Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans/Interfarms) die de slag miste behield wel de Oranje leiderstrui.

Een grote groep van achttien man ging rond en daarbij was klassementsleider Crispijn Ariëns niet bij. Nadat het achttiental rond was, was het Jouke Hoogeveen (De Haan Westerhoff Zonwering) die alleen een tweede ronde probeerde te gaan pakken. De tegenwoordig als Heilooër in de boeken staande Hoogeveen kreeg steun van zijn ploeggenoten en keek enige tijd het peloton net in de rug. Verder dan een halve ronde kwam het echter niet voor 'de lange adem'. Hij werd teruggepakt door het peloton dat in hoogst eigen persoon aangevoerd werd door Ariëns. Hij verdedigde daarmee de belangen van zijn ploeg dat met drie rijders voorin vertegenwoordigd was.

Na het afsprinten van het peloton was het een groep van vijf rijders die een tweede ontsnapping vormde. Met Marcel van Ham (Okay Fashion & Jeans/Interfarms), Bart van der Vlugt (De Haan Westerhoff Zonwering) en Bart de Vries (Bouw & Techniek) zaten daar drie rijders bij die al eens op het podium reden. Voor Johan Knol (Bouwselect) werd deze mijlpaal in Den Haag bereikt, hij reed naar de derde plaats. Christoffel Hendriks (Port of Amsterdam/SKITS) stond nog nooit op het podium en dat lukte de 25-jarige Amsterdam ook vandaag niet. Hij haalde met zijn vierde plaats wel zijn beste resultaat uit zijn carrière. Voor hem toonde Bart de Vries zich duidelijk de snelste in de eindsprint. Daarmee won voorin de enige van de rijders die dat al eerder had gedaan. Voor de derde maal in zijn loopbaan won De Vries een marathon op het hoogste niveau. Marcel van Ham mocht als tweede naar het podium.

In het klassement zag Crispijn Ariëns concurrent Robert Post (Bouw & Techniek), die in de hofstad mee was met de groet van achttien en achter de kopgroep als zesde finishte, tot op op 5,1 punt naderen. Ook Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans/Interfarms) schaatste zich na een zevende plaats met een achterstand van 11,1 punt weer tot binnen schootsafstand van zijn leidende ploeggenoot. Evert Hoolwerf (Royal A-ware) is op plaats vier nog steeds de beste Jongere.

Bekijk ook:

Uitslag