Schaatspeloton.nl - Nieuws - Thuisrijder Stoltenborg soleert in Haarlem naar winst na Bouw & Techniek-coup

Thuisrijder Stoltenborg soleert in Haarlem naar winst na Bouw & Techniek-coup

geplaatst zaterdag 18 november 2017 om 22:09:11 op Schaatspeloton.nl

In Haarlem heeft Mats Stoltenborg (Bouw & Techniek) de vijfde etappe van de KPN Marathon Cup op zijn naam geschreven. De 25-jarige Hoofddorper, thuisrijder op de IJsbaan Haarlem, kon solo de zege vieren met zijn fans langs de kant nadat een coup van Bouw & Techniek eerder in de wedstrijd slaagde. De rood-gele brigade offerde zich volledig op toen Stoltenborg een gat van 100 meter op het peloton had gepakt en hielp hem naar een solo ronde voorsprong. Arjan Stroetinga en Evert Hoolwerf (beiden Royal A-ware) verdeelde de overige podiumplaatsen in de pelotonsspurt.

Bouw & Techniek toonde zich volop in de Noord-Hollandse hoofdstad. Nadat eerste Remco Schouten deel had uitgemaakt van een vroege ontsnapping, waar overigens ook doorstroombelofte Danny Stam (Ormer ICT) zijn neus aan het venster kwam steken, vond later Robert Post zich terug in de kop van de wedstrijd, opnieuw samen met Stam. Deze ontsnapping mochten echter niet zo zijn. Met name AB Vakwerk hield het peloton bij een. Post probeerde het nog een keer solo, maar ook daarop reageerde het peloton.

Maar de controle van het peloton faalde toen Mats Stoltenborg met een harde versnelling 55 ronden voor het eind een gat sloeg met het peloton. Okay Fashion & Jeans/Interfarms dat op dat moment aan de kop van het peloton actief was gaf af en juist op dat moment liet Bouw & Techniek met Bart de Vries de eerste ploeggenoot afzakken om zijn voorsprong van 100 meter op het peloton te helpen uitbouwen. Toen De Vries was opgebrand volgden ook de rest van de rood-gele brigade en met het rondenbord op 40 was de aansluiting een feit. Op zijn thuisbaan voor het in Haarlem altijd talrijk aanwezige publiek had Mats Stoltenborg als enige een ronde voorsprong op het peloton.

Controle van Bouw & Techniek in het restant van de wedstrijd voorkwam dat de overwinning van Stoltenborg nog in gevaar kwam en nadat Arjan Stroetinga in de sprint om de tweede plaats ploeggenoot Evert Hoolwerf had geklopt mocht Stoltenborg twee ronden lang genieten van zijn overwinning. Onbedreigd kon hij op de laatste honderden meters zijn winst bejubelen.

Klassementsleider Crispijn Ariëns finishte in het peloton op de vierde plaats en zag Evert Hoolwerf, de nummer twee in het klassement, slechts 1 punt dichterbij komen.

Bekijk ook:

Uitslag