Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lisa van der Geest opent seizoen met overwinning

Lisa van der Geest opent seizoen met overwinning

geplaatst zaterdag 21 oktober 2017 om 20:45:23 op Schaatspeloton.nl

Lisa van der Geest wint de eerste wedstrijd in de KPN Marathon Cup.

Lisa van der Geest wint de eerste wedstrijd in de KPN Marathon Cup. (bron: Schaatspeloton.nl)

De eerste marathon van het seizoen is gewonnen door Lisa van der Geest (mkbasics.nl), waardoor zij de eerste leidster is in de KPN Marathon Cup. De Warmondse klopte in de finale op de Amsterdamse Jaap Edenbaan medevluchtster Carien Kleibeuker (Royal A-ware). Elma de Vries (Palet Schilderwerken), de cupwinnares van het vorige seizoen, kon in de slotronden Van der Geest en Kleibeuker niet volgen en moest genoegen nemen met de derde plaats.

Beginnend in een lichte motregen brachten de vrouwen in Amsterdam een wedstrijd op het ijs die de aanzien meer dan waard was. Geen moment werd er gerekend op een massasprint en het waren de aanvalsters die de wedstrijd maakten en daar uiteindelijk op het podium ook voor werden beloond. De beslissende ontsnapping werd gemaakt door Lisa van der Geest en Iris van der Stelt (mkbasics.nl, Loes Adegeest (Speelman-Haak), Margo van de Merwe (Monalyse-Sportvrouw.com ), Elma de Vries (Palet Schilderwerken) en Emma Engbers (Mastermind) sloten aan. Het zestal pakte een mooie voorsprong, later voegde Carien Kleibeuker zich nog bij het zestal. Voor Adegeest en Van de Merwe lag het tempo te hoog en deze dames haakten af, maar de overige vijf slaagde er in het peloton op een ronde te zetten.

Maar daar was de strijd nog zeker niet voorbij. Met het rondebord op 25 ontstond er een nieuwe kopgroep waar ook Van der Geest, De Vries en Kleibeuker aanwezig waren en leken daarbij op weg naar een tweede ronde voorsprong. Van der Stelt ging solo in de achtervolging en ook het peloton sloeg uiteindelijk in beweging. De groep ging niet rond maar bij het afsprinten van het over de baan verspreide peloton in de aantocht gingen Kleibeuker aan. Van der Geest kon uiteindelijk aansluiten maar voor De Vries was de afstand te groot geworden en zij moest genoegen nemen met de derde plaats. In de eindsprint klopte Lisa van der Geest Carien Kleibeuker waardoor Van der Geest haar vierde overwinning op kunstijs en haar eerste Oranje leiderstrui in de KPN Grand Prix wist te behalen.

Anne Tauber (iM Farming) mocht na afloop dankzij een zesde plaats de Witte leiderstrui van het Jongerenklassement in ontvangst nemen.

Bekijk ook:

Uitslag