Schaatspeloton.nl - Nieuws - ZAES-jongelingen maken gezamenlijk bijzondere stap naar landelijk peloton

ZAES-jongelingen maken gezamenlijk bijzondere stap naar landelijk peloton

geplaatst woensdag 18 oktober 2017 om 10:40:08 op Schaatspeloton.nl

Yves Vergeer, Jordy van Workum en Arn en Janno Botman maken komende winter hun landelijke debuut.

Yves Vergeer, Jordy van Workum en Arn en Janno Botman maken komende winter hun landelijke debuut.

Ze vallen op op de startlijst; de vier jonge rijders van ZAES in het Beloftenpeloton. Met nummer 76, 77, 78 en 79 staan zo direct onder elkaar en alle vier maken zij in het nieuwe seizoen hun landelijke debuut. Yves Vergeer, Jordy van Workum en Arn en Janno Botman reden vorig seizoen al samen in het 6-Banentoernooi in het lichtgroen en zwart van het sportkledingmerk en maken nu ook gevieren de overstap naar de Beloften.

"Inderdaad best bijzonder vier van die jonge gasten uit het 6-Banentoernooi in een keer naar de beloftencompetitie!" steekt ploegleider Pascal Vergeer zijn trotst nauwelijks onder stoelen en banken om de verwachtingen vervolgens meteen te temperen. "Het doel is dit jaar alleen maar leren, leren wat het is om 100 ronden wedstrijden te rijden. Voor Janno, Jordy en Yves is de combinatie met langebaan de uitdaging." Yves Vergeer en Jordy van Workum zullen daarom zaterdag ook nog niet in Amsterdam van start gaan vanwege langebaanverplichtingen. Van Workum zit in Inzell en Vergeer moet zaterdag een kwalificatietijd rijden. Janno Botman heeft zich inmiddels al gekwalificeerd voor de World Cup junioren.

Arn Botman is met zijn 20 jaar met afstand de oudste van ploeg. "Vorig jaar zij wij gestart met team ZAES in het 6-Banentoernooi, om zo snel door te mogen naar de B-rijders is een groot compliment voor de ploeg." aldus Botman die in zijn ploeg gezelschap heeft van zijn 17-jarige broer Janno, de 17-jarige Jordy van Workum en de pas 16-jarige Yves Vergeer. "We hopen veel ervaring op te doen om ons zo als marathonners te kunnen ontwikkelen. We hebben erg veel zin om te racen!"

Bekijk ook:

Team ZAES