Schaatspeloton.nl - Nieuws - Runn-organisator teleurgesteld, trots en met blik vooruit na verlies Grand Prixwedstrijden

Runn-organisator teleurgesteld, trots en met blik vooruit na verlies Grand Prixwedstrijden

geplaatst woensdag 5 juli 2017 om 22:34:29 op Schaatspeloton.nl

Christian van Dartel voor wat nu blijkt het voorlopig laatste KPN Grand Prixpodium op zijn Runnmeer.

Christian van Dartel voor wat nu blijkt het voorlopig laatste KPN Grand Prixpodium op zijn Runnmeer. (bron: Timsimaging.nl)

Nu de wedstrijden op het Runnmeer niet terugkeren op de kalender van de KPN Grand Prix reageert organisator Christian van Dartel met teleurstelling. Met name omdat de organisatie aangeeft niet door bond gevraagd te zijn om te bekijken hoe ze aan de wensen van de KNSB tegemoet zouden kunnen komen. "Tenslotte waren wij de initiatiefnemers van de Grand Prixwedstrijden die in 2006 zijn begonnen, toen nog met Gert en Henri Ruitenberg." aldus Van Dartel die daar trots op is en bevlogen vooruit kijkt naar de evenementen tijdens de Runn Winter Week en de Skate4air Daylight Challenge die zij ook komende winter aanbieden.

Vol trots kijkt Van Dartel terug op wat hij samen met de broers Ruitenberg, de gemeenten Falun, Borlänge, de KNSB, ploegen en rijd(st)ers neergezet hebben. "Meerdere jaren hebben we het voortbestaan van de Grand Prixwedstrijden gered toen het de KNSB niet lukte om sponsoren te vinden voor de Grand Prixwedstrijden." aldus de in Zweden woonachtige Nederlander "Jaar na jaar hebben we bewezen met een klein budget onder alle omstandigheden een perfecte natuurijs baan te kunnen leveren, waar andere organisaties wedstrijden moesten aflasten."

Na 12 jaar komt er dus een voorlopig eind aan de Grand Prix in Falun en de samenwerking met de KNSB. Waarbij Van Dartel wel op het hart drukt dat de KNSB en de organisatie in Falun niet met ruzie uit elkaar gaat. "Wij willen bij deze iedereen bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren en wensen een ieder veel succes toe de komende winterperiode."

Competitieleider Willem Hut laat desgevraagd ook weten het zeer spijtig te vinden dat er voor nu een einde komt aan de KPN Grand Prixwedstrijden op het Runnmeer "Een moeilijk besluit na zoveel jaar daar ook zoveel geweldige wedstrijden te hebben gereden." aldus Hut. "Ook als rijder heb ik veel goede herinneringen aan de wedstrijden daar. De tomeloze inzet tijdens de wedstrijden van Christian en zijn team kent een ieder. Echter enkel tomeloze inzet kan soms niet meer voldoende zijn. Daar is voorafgaande aan de laatste editie ook over gesproken."

De organisatie gaat verder met de organisatie van de Runn Winter Week en de Skate4air Daylight Challenge. "Tenslotte bieden wij ook komende winters de langste dagelijks geveegde natuurijs schaatsbanen van Europa aan." blikt Christian van Dartel vooruit naar een hopelijk succesvol winterseizoen.

Willem Hut sluit zich aan bij de blik van de organisatie naar de toekomst "Ik hoop dat ze in staat blijken te zijn om door te gaan met het organiseren van de toertochten en andere activiteiten en we zullen zien wat de toekomst brengt."

Bekijk ook:

Kalender KPN Grand Prix rond met drie wedstrijden in Luleå (5 juli 2017)