Schaatspeloton.nl - Nieuws - Port of Amsterdam verlengt sponsorcontract, legt Sjaak Schipper vast

Port of Amsterdam verlengt sponsorcontract, legt Sjaak Schipper vast

geplaatst zaterdag 1 juli 2017 om 23:49:01 op Schaatspeloton.nl

Ook de komende twee jaar zal Port of Amsterdam als ploegsponsor actief blijven in het marathonschaatsen. Michiel de Brauw, financieel directeur van het hoofdstedelijke havenbedrijf, en Teammanager Guus Heijnen hebben vrijdag het nieuwe sponsorcontract daarvoor ondertekend. Bij de ondertekening op de 13e etage van het havengebouw in Amsterdam werd met Sjaak Schipper ook de laatste toevoeging aan het Topdivisieteam van Port of Amsterdam bekend gemaakt. Hij voegt zich bij Christoffel Hendriks, Tijs van der Steen, Mark van der Harst, Niels Immerzeel en Niels Overvoorde die eerder al waren vastgelegd.

Zowel Port of Amsterdam als de ploeg zijn verguld met de voortzetting van de samenwerking. De Brauw, die zelf drie echte elfstedenkruisjes bezit, ziet de schaatsploeg als een echte meerwaarde voor het bedrijf. "We helpen een groep enorm gedreven en getalenteerde jonge mensen met het laten uitkomen van hun sportdromen. We krijgen door dit initiatief ook een fris en energiek gezicht in de stad." Hoofd Marketing Bart Sikking voegt daar nog aan toe dat hij het daarom ook belangrijk vond om alle rijders en begeleiding uit te nodigen in het havengebouw. En niet alleen in het gebouw maar daarna ook op een rondvaart door de haven. "We willen graag dat de rijders voeling hebben met hun sponsor. Dat ze een beetje trots zijn op het bedrijf dat zo groot op de flitsende kleding staat."

Teammanager Guus Heijnen is uitermate tevreden met het vernieuwde contract. "De haven is al acht jaar sponsor van ons team maar ontpopt zich steeds meer tot echt een 'gedeeld eigenaar' van het project. Dit nieuwe contract geeft ons de komende jaren nog iets meer ruimte om schaatstalenten te begeleiden en faciliteren."

Sjaak Schipper maakt team compleet
Deze week werd ook de laatste plek in de herentopdivisie ploeg ingevuld. Sjaak Schipper werd te elfder ure nog aan het team van ploegleider Casper Helling toegevoegd. "We waren al langer met Sjaak bezig. We zochten na het stoppen van Johan Hendriks en het vertrek van Bart van de Vlugt en Erik Valent nog iemand met wat meer ervaring en niveau. Afgelopen weekend heeft hij meegetraind op het zomerijs en dat beviel van beide kanten. Met drie debutanten (Mark van der Harst, Niels Immerzeel en Niels Overvoorde) is het heel fijn om een type als Sjaak erbij te hebben. Er staat nu een sterk en gemotiveerd team waarmee ik de strijd wel aandurf."

Schipper, "Het is een nieuw avontuur. Wat ik de afgelopen week heb al gemerkt, is dat deze ploeg anders in elkaar zit dan bijvoorbeeld Bouw & Techniek. Dat heeft ook weer zijn charme en biedt mogelijkheden. Ik vind het bijvoorbeeld heel gaaf om met jonge honden te trainen die er elke training weer onbevangen en gretig in vliegen. Dat moet ook wel want ik verwacht dat het niveau in het komende seizoen weer iets hoger gaat zijn. Ik ben met mijn 27 jaar een paar jaar ouder dan de meesten en kan ze op weg helpen met de aansluiting. Daarnaast ga ik de vrijheid om voor overwinningen te gaan die ik hier krijg, met beide handen aangrijpen."

Bekijk ook:

Sjaak Schipper
Transferoverzicht 2017