Schaatspeloton.nl - Nieuws - AB Vakwerk compleet met komst Willem Hoolwerf jr.

AB Vakwerk compleet met komst Willem Hoolwerf jr.

geplaatst vrijdag 24 maart 2017 om 21:04:08 op Schaatspeloton.nl

Willem Hoolwerf jr. wordt welkom geheten bij het AB Vakwerk Schaatsteam door algemeen directeur Hylke van der Veen van de hoofdsponsor.

Willem Hoolwerf jr. wordt welkom geheten bij het AB Vakwerk Schaatsteam door algemeen directeur Hylke van der Veen van de hoofdsponsor.

Willem Hoolwerf jr. verruilt deze zomer Team Victorie voor AB Vakwerk. Deze week bereikte de 22-jarige Eemdijker met zijn nieuwe sponsor overeenstemming over een verbintenis van één seizoen. Dit seizoen kwam Hoolwerf vaak geïsoleerd uit in het marathonpeloton voor zijn ploeg die zich focuste op de langebaan. Bij AB Vakwerk voegt de Nederlands Kampioen Mass-start van 2016 zich bij Gary Hekman die zijn titel overnam, de van Okay overkomende Frank Vreugdenhil en Rick Smit, Sam Boon en Christiaan Hoekstra die het team van ploegleider Roy Boeve trouw blijven.

Willem Hoolwerf jr. komt uit een echte schaatsfamilie en is de zoon van Albert Hoolwerf, die in 2004 de Snelle Toer op de Weissensee won. De zoons van Albert's broer Willem sr. en dus Willem jr.'s neven en generatiegenoten, Bart en Evert Hoolwerf, komen komend seizoen eveneens uit op het hoogste marathonniveau in de Topdivisie. De nieuwste aanwinst van AB Vakwerk is van origine een langebaanschaatser, maar bewijst sinds 2014 ook prima uit de voeten te kunnen in het marathonschaatsen. In seizoen 2015/2016 werd hij Nederlands kampioen mass-start.

Hoolwerf ziet met AB Vakwerk voor komend seizoen kansen te over: "Er staat een mooie ploeg. Met onder andere mannen als Gary Hekman en Frank Vreugdenhil binnen de gelederen, zijn alle ingrediënten aanwezig om mooie resultaten neer te zetten. Ikzelf ben behoorlijk rap en kan in een kleine kopgroep van grote waarde zijn voor het team."

Op uitnodiging van coach Roy Boeve trainde Hoolwerf afgelopen winter al een paar keer mee met AB Vakwerk. "Willem is een technisch zeer vaardige schaatser die ik er graag bij wil hebben. Op de 5000 en 1500 meter rijdt hij respectievelijk tijden van 6.27.10 en 1.49.70. Willem kan veel rust brengen in ons team", verwacht Boeve.

Hoolwerf studeert Bouwtechnische Bedrijfskunde en werkt voor het bedrijf van zijn vader dat is gespecialiseerd in funderingstechniek. "Wij huren ook geregeld medewerkers in van AB Vakwerk. Echt vaklui die weten van aanpakken. Wij zijn uit hetzelfde hout gesneden." Volgens Hoolwerf voelt het dan ook heel natuurlijk om komend seizoen voor AB Vakwerk te mogen rijden.

Bekijk ook:

Willem Hoolwerf jr.
Rick Smit en Sam Boon verlengen voor 2 jaar bij AB Vakwerk (10 februari 2017)
AB Vakwerk haalt Frank Vreugdenhil binnen (3 februari 2017)
Gary Hekman twee jaar langer bij AB Vakwerk (31 januari 2017)
Transferoverzicht 2017