Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jan van Loon gaat stoppen

Jan van Loon gaat stoppen

geplaatst vrijdag 17 februari 2017 om 14:13:16 op Schaatspeloton.nl

Jan van Loon stop na afloop van het huidige seizoen.

Jan van Loon stop na afloop van het huidige seizoen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na afloop van het huidige seizoen zal Jan van Loon stoppen met marathonschaatsen. De 31-jarige schaatser van AB Vakwerk is dan elf seizoenen actief geweest in de Topdivisie. In 2014 won Van Loon zijn eerste en tot nu toe enige overwinning op het hoogste niveau. Dit jaar eindigde de schaatser uit Heeg, die ook als redacteur actief is voor ProSkating, nog als vijfde tijdens het NK op kunstijs.

Van Loon maakte in het seizoen 2006/2007 aan de zijde van Erik-Jan Spijkerman, Remko Huisman en Richard Sijm zijn debuut op het hoogste niveau namens Burggraaf 123 VCA. Een seizoen later maakte hij de overstap naar Hunter Sportswear waarna Renault Eco2, Adformatie, Jinstal, De Haan Westerhoff en A-ware/Fonterra volgde. In de kleuren van die laatste sponsor won hij in februari 2014 zijn enige wedstrijd op het hoogste niveau.

Dat was nog voordat Jillert Anema met zijn BAM-ploeg overkwam naar de Friese zuivelgigant, toen dat het volgende jaar gebeurde maakte Van Loon de overstap naar AB Vakwerk waarvoor hij de afgelopen drie jaar op het ijs verscheen. Daarin eindigde hij december 2014 nog eenmaal op het podium met een derde plaats tijdens de cupwedstrijd in Tilburg. In 2015 kwam hij tot een zesde plaats in het eindklassement van de KPN Grand Prix na een achtste plaats in de Aart Koopmans Memorial, een vijfde plaats tijdens de Alternatieve Elfstedentocht en een zesde plaats op het Runnmeer.

Dit seizoen vond Van Loon zich als enige van zijn ploeg in de achtervolgende groep die tijdens het NK ging sprinten om de bronzen medaille. De schaatser uit Heeg kwam hier uit op een vijfde plaats, zijn beste prestatie tijdens een NK.

Bekijk ook:

Jan van Loon
Transferoverzicht 2017