Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arnold Gaasenbeek, Karen Teuling, Rene van der Meulen en Albert Bakker winnen Open NK Masters

Arnold Gaasenbeek, Karen Teuling, Rene van der Meulen en Albert Bakker winnen Open NK Masters

geplaatst vrijdag 10 februari 2017 om 19:50:59 op Schaatspeloton.nl

Arnold Gaasenbeek

Arnold Gaasenbeek (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Biddinghuizen zijn vanmiddag Arnold Gaasenbeek (40 tot en met 49 jaar), Rene van der Meulen (50 tot en met 59 jaar), Albert Bakker (60+) en Karen Teuling (Dames, Leontienhuis) de nieuwe Open Nederlands Kampioenen geworden bij de Masters. Gaasenbeek rekende in de jongste en afsluitende categorie van de dag af met Arno van der Veen en Tonny van Vliet.

De eerste categorie van de middag waren de oudste Masters van 60 jaar en ouder. Zij reden de wedstrijd samen met de Damesmasters waar Karen Teuling oppermachtig was. De Brabantse finishte als derde in de kopgroep van drie waar Albert Bakker de sprint won en de titel opeiste. Jacob Drenth finishte als tweede en op een kleine minuut won Aart van Dalen de sprint om het brons. Teuling's meest naaste concurrente was haar provinciegenote Claudia van Heel die vlak achter het peloton als tweede vrouw finishte. Opvallend was het brons voor Nicole de Koning die op vier ronden achterstand finishte maar toch naar het podium mocht.

Bij de Masters van 50 tot en met 59 jaar ging de Open Nederlandse titel naar René van der Meulen die in de sprint medevluchters Arjan Bakker en Jan Wedman klopte. Ook bij de jongste Masters van 40 tot en met 49 jaar werd het kampioenschap in een sprint van een kopgroep beslist. Uittredend kampioen Arjan Elferink en ploeggenoot Jeroen Sienot (beiden Agritrader) eindigde naast het podium terwijl Arnold Gaasenbeek de sprint won en op het podium geflankeerd werd door Arno van der Veen en Tonny van Vliet.

Bekijk ook:

Uitslag 40 t/m 49 jaar
Uitslag 50 t/m 59 jaar
Uitslag Dames
Uitslag 60+