Schaatspeloton.nl - Nieuws - Open Oostenrijkse Kampioenschap voor Bart Hoolwerf en Carla Ketellapper-Zielman

Open Oostenrijkse Kampioenschap voor Bart Hoolwerf en Carla Ketellapper-Zielman

geplaatst zondag 29 januari 2017 om 12:44:16 op Schaatspeloton.nl

Bart Hoolwef weet Johan Hendriks in de sprint te kloppen en prolongeert zijn Open Oostenrijkse titel. (bron: Schaatspeloton.nl)

Op de Weissensee hebben Bart Hoolwerf (Okay Fashion & Jeans) en Carla Ketellapper-Zielman (KOGA) het Open Oostenrijks Kampioenschap marathonschaatsen gewonnen. Hoolwerf die ook vorig seizoen de titelstrijd won was na de klassieke marathonafstand van 42 kilometer en 195 meter Johan Hendriks (Port of Amsterdam/SKITS) in de sprint de baas. Carla Ketellapper-Zielman voltooide de gezamenlijke mannen- en vrouwenwedstrijd veertiende en eerste vrouw.

Om 11 uur gingen een breed geschakeerde groep van schaatsers van start voor het Open Oostenrijks Kampioenschap. Aan de Jedermanrennen mocht iedereen die zich wou inschrijven meedoen. Dat werden uiteindelijk een aantal landelijke Nederlandse rijders, wat regiorijders, maar ook Duitsers, Polen, een Fin en een hoop Oostenrijkers stonden aan het vertrek. Voor de Oostenrijkers was er bovendien ook hun eigen nationale titel marathonschaatsen te verdelen. Na een neutralisatie van 2 kilometer waar het tempo aan de lage kant werd gehouden trokken de landelijke Nederlandse rijders het na het startsignaal snel uit elkaar. Al snel vonden Bart Hoolwerf en Johan Hendriks zich samen op voorsprong. Achter hen raakte het versnipperd en achtervolgende groepjes konden het tweetal niet meer benaderen. Hendriks kon de rappe Hoolwerf in de finale niet meer lossen en Hoolwerf prolongeerde vervolgens in de sprint zijn Open Oostenrijkse Kampioenschap. Hendriks moest genoegen nemen met zilver, terwijl Rik Qualm (Groenehartsport.nl) op ruim 40 seconden de sprint om het brons won.

Carla Ketellapper-Zielman finishte in een grote groep mannen op de veertiende plaats en won zo het kampioenschap bij de vrouwen. Daniƫlle Bekkering (KOGA) won op 5 minuten de sprint om het zilver voor Janita Willems-Crediet (Leontienhuis) die het brons opeiste.

Bekijk ook:

Oostenrijks volkslied klinkt voor kampioenen Hans Unterberger en Anne Lena Muller (29 januari 2017)