Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zuidelijke regiorijders naderen na dubbel weekend slot competitie

Zuidelijke regiorijders naderen na dubbel weekend slot competitie

geplaatst maandag 16 januari 2017 om 22:40:10 op Schaatspeloton.nl

Stephanie Herpers eiste zaterdag in Tilburg haar eerste zege op.

Stephanie Herpers eiste zaterdag in Tilburg haar eerste zege op. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

De Regiocompetitie Zuid heeft afgelopen weekend met twee wedstrijd grote passen gezet naar het eind van de competitie. In Breda wonnen Bart Streefkerk (C Divisie), Karen Teuling (Dames, Leontienhuis) en Arnold Stam (Masters) vrijdagavond de tiende wedstrijd in de cyclus. Op zaterdag won Streefkerk opnieuw in Tilburg, bij de Dames ging de winst naar Stephanie Herpers en Martie de Zeeuw soleerde naar de winst bij de Masters. Na het dubbele weekend zijn er nog maar twee wedstrijden te rijden voor de zuidelijke marathonschaatsers.

Bart Streefkerk liet op vrijdag Maikel Stam en Jetze van Heelsum achter en in Tilburg bezette Otto Pisters achter Streefkerk en Stam de derde plaats. In het klassement leidt Streefkerk met 2,5 punten op Stam en volgt Van Heelsum al op 26,3 punten.

Bij de Dames deed Karen Teuling goede zaken door in Breda Lieke Splinter en Stephanie Herpers te kloppen en in Tilburg achter Herpers, die haar eerste zege opeiste, tweede te worden. In het klassement leidt Teuling met 18,2 punten riant voor Claudia van Heel die in Tilburg goed was voor de derde plaats. Lieke Splinter volgt ondanks zes overwinningen op 36,6 punten van Teuling.

Bij de Masters wisselde Martie de Zeeuw en Arnold Stam stuivertje tussen Breda en Tilburg. In Breda klopte Stam De Zeeuw en was Cornelis van Breugel goed voor de derde plaats. In Tilburg pakte De Zeeuw solo een ronde voorsprong en moest Stam genoegen nemen met de tweede stek, voor Koen Lankhaar die derde werd. In het klassement leidt Martie de Zeeuw met een voorsprong van 13,4 punten op Flip Salomé, terwijl Arnold Stam volgt op 19,1 punten.

De Regiocompetitie Zuid gaat 24 februari verder met de twaalfde wedstrijd in Breda voor het 4 maart de finale kent in Tilburg.

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie Tilburg
Uitslag Dames Tilburg
Uitslag Masters Tilburg
Uitslag Masters Breda
Uitslag C Divisie Breda
Uitslag Dames Breda