Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vier wisselrijdsters plaatsen zich voor NK marathonschaatsen

Vier wisselrijdsters plaatsen zich voor NK marathonschaatsen

geplaatst vrijdag 23 december 2016 om 15:32:44 op Schaatspeloton.nl

Aveline Hijlkema kwam dit seizoen met een 24e plaats tijdens de tweede dag van de KPN Vierdaagse tot de beste prestatie van de vier.

Aveline Hijlkema kwam dit seizoen met een 24e plaats tijdens de tweede dag van de KPN Vierdaagse tot de beste prestatie van de vier. (bron: Schaatspeloton.nl)

De regionale wisselrijdsters Anneleen Zijl (Port of Amsterdam/SKITS), Denise van der Hulst (Mastermind), Aveline Hijlkema (Gelasta vloeren) en Kirsten Joustra (Distil) hebben zich geplaats voor het NK marathonschaatsen. De wisselrijdsters van landelijke ploegen mogen 1 januari deelnemen aan het nationale kampioenschap als zij ten minsten twee landelijke wedstrijden dit seizoen succesvol hebben volbracht. Alleen dit kwartet voldeed aan deze eis.

De wisselrijdsters rijden standaard hun wedstrijden bij de regionale competities maar mogen voor hun ploeg invallen in landelijke wedstrijden. Zijl, Van der Hulst, Hijlkema en Joustra hielden daarin dit seizoen de beste resultaten over en plaatsen zich voor het NK op nieuwjaarsdag.

De vier geplaatste wisselrijdsters:
Anneleen Zijl (Port of Amsterdam/SKITS)
Denise van der Hulst (Mastermind)
Aveline Hijlkema (Gelasta vloeren)
Kirsten Joustra (Distil)