Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida juicht niet eens meer om zege

Francesca Lollobrigida juicht niet eens meer om zege

geplaatst zaterdag 17 december 2016 om 20:09:20 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida gaat bij de bel als eerste de laatste ronde in, ze zal die plek tot aan de streep niet meer afstaan.

Francesca Lollobrigida gaat bij de bel als eerste de laatste ronde in, ze zal die plek tot aan de streep niet meer afstaan. (bron: Schaatspeloton.nl)

Het wordt voor Francesca Lollobrigida al zo gewoon het winnen in de KPN Vierdaagse dat ze in Breda na de finish niet eens meer juichte nadat ze de massasprint gewonnen had. Anders dan de eerste twee dagen was het Imke Vormeer (Palet Schilderwerken) die de tweede plek pakte achter de Italiaanse. Iris van der Stelt (MKBasics.nl), die in Leeuwarden en Utrecht achter haar ploeggenote tweede werd, kwam op het Brabantse ijs niet verder dan de derde plek.

De meest dreigende aanval van de dag werd in Breda op het ijs gebracht door Ineke Dedden (Palet Schilderwerken) en Emma Engbers (Mastermind). Het tweetal pakte een kleine honderd meter voorsprong en noopte zelfs Francesca Lollobrigida om de leiding van het peloton te pakken in de achtervolging. Opvallend mag genoemd worden dat zij echter hierbij ook hulp van andere ploegen zoals Gelasta Vloeren die het blijkbaar niet aandurfde om het de onklopbaar ogende sprintster de achtervolging op te dringen. Het peloton kwam terug en het leek op een massasprint te gaan uitdraaien. Zeker toen een late aanval van Jade van der Molen (Gelasta vloeren) door Lollobrigida zelf gecounterd werd.

Bij de bel ging de Italiaanse de sprint aan om de leidende plek in het peloton vervolgens niet meer af te staan. Op het laatste rechte stuk leek de klassementsleidster meer op zoek naar haar ploeggenote Iris van der Stelt om weer samen de zege te vieren daarbij even vergetend te schaatsen waardoor Imke Vormeer op de tweede plaats nog onnodig dichtbij kwam. Het winnen lijkt voor Lollobrigida inmiddels zo gewoon dat het op de streep zelfs geen reden meer was om te juichen. Van der Stelt kwam vandaag tot de derde plaats maar houdt in het klassement de tweede plek vast achter haar heersende ploeggenote.

Bekijk ook:

Uitslag