Schaatspeloton.nl - Nieuws - Leeuwardse dubbelslag voor Crispijn Ariëns in KPN Marathon Cup

Leeuwardse dubbelslag voor Crispijn Ariëns in KPN Marathon Cup

geplaatst zaterdag 29 oktober 2016 om 21:42:40 op Schaatspeloton.nl

Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans) heeft in Leeuwarden de tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. De in Wolvega woonachtige Brabander ontsnapt in de finale uit een kopgroep van zeven die in de laatste ronden een ronde voorsprong hadden gepakt op het peloton. Jouke Hoogeveen (De Haan Westerhoff) kwam als tweede aan, Sam Boon (AB Vakwerk) werd derde. Met zijn overwinning nam Ariëns de Oranje leiderstrui over van Arjan Stroetinga (Royal A-ware) die in de Friese hoofdstad de slag miste.

Het publiek kreeg in Leeuwarden een spectaculaire finale voorgeschoteld. De beslissende ontsnapping ontstond zo'n 15 ronden voor het eind toen het peloton stilviel en een zevental rijders op avontuur gingen. De Haan Westerhoff (Jouke Hoogeveen en Leander van der Geest) en Okay Fashion & Jeans (Marcel van Ham en Crispijn Ariëns) waren met twee man in de kopgroep vertegenwoordigd die verder bestond uit Sam Boon, Simon Schouten (Royal A-ware) en Robert Post (Bouw & Techniek). In no-time bouwden de zeven schaatsers de voorsprong uit en pakte zo de ronde voorsprong. Klassementsleider Arjan Stroetinga miste de slag en besloot bij het afsprinten van het peloton ook niet mee te sprint om de punten. Hiermee leek hij zich al neer te leggen bij het verlies van zijn Oranje trui.

In de finale opende Leander van der Geest met een solo-aanval. Op het moment dat de Warmonder aanging kwamen Jouke Hoogeveen, Simon Schouten en Robert Post met elkaar in aanraking en daarbij kwamen de laatste twee ten val. Dat was het signaal voor Crispijn Ariëns om de gaskraan open te draaien. Hij overvleugelde Van der Geest met het rondenbord op drie en de achtervolgers kwamen niet meer terug bij Ariëns. Op de streep had hij een voorsprong van zo'n 50 meter op Jouke Hoogeveen en Sam Boon die twee en drie werden. Voor Ariëns was het zijn tweede overwinning op het hoogste marathonschaatsniveau. Met zijn zege nam hij de Oranje leiderstrui over van Stroetinga. Evert Hoolwerf (Royal A-ware) bleef in het Wit.

Bekijk ook:

Anemakamp verliest na 56 wedstrijd en 3 jaar en 312 dagen Oranje leiderspak (29 oktober 2016)
Uitslag