Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kotijärvi en Hyttinen pakken Finse natuurijstitels

Kotijärvi en Hyttinen pakken Finse natuurijstitels

geplaatst zondag 17 februari 2008 om 17:54:13 op Schaatspeloton.nl

Zaterdag hebben Antero Kotijärvi en Anita Hyttinen de Finse titel op natuurijs behaald. Het tweetal was in Suonenjoki na respectievelijk 100 en 50 kilometer het eerste aan de finish. Het kampioenschap dat oorspronkelijk in het 340 kilometer zuidelijker gelegen Tuusula zou worden verreden telt ook mee voor de Finse Maraton Cup. Hierin blijven Vesa Isoviita en Anita Hyttinen aan de leiding gaan.

Het Finse Kampioenschap kon verreden worden in goede omstandigheden in Suonenjoki. Oorspronkelijk zou het evenement in Tuusula worden verreden maar slechte ijsconditites voorkwamen dit in Zuid-Finland. Bij een temperatuur van 22 graden onder nul startte om 11 uur het Finse peloton voor hun natuurijskampioenschap. 100 kilometer later was het Antero Kotijärvi met de handen in de lucht als winnaar over de streep kwam. Joonatan Pappinen behaalde het zilver, Pekka Pajunen was goed voor de bronzen medaille.

De Dames ging de titel na 50 kilometer wedstrijd naar Anita Hyttinen. Susanna Nurmi legde beslag op de tweede plaats, Maria Miettinen mocht als derde naar het podium. Naast de gebruikelijk Daems en Herenraces was er in Suonenjoki dit keer ook ruimte voor een Masters kampioenschap. Hierin ging de titel naar Hannu Pappinen voor Lasse Kääpä en Aimo Väisänen.

De volgende en laatste wedstrijd in de Finse Maraton Cup vindt plaats tijdens de Essent World Grand Prix wedstrijd komend weekend in Kuopio.