Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart de Vries en Carla Zielman wint in Alkmaar

Bart de Vries en Carla Zielman wint in Alkmaar

geplaatst zaterdag 15 januari 2011 om 21:32:25 op Schaatspeloton.nl

Bart de Vries (Team Windkr88) wint de sprint voor zijn broer Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam), Martijn van Es (Wadro) en Jens Zwitser (AMI Kappers).

Bart de Vries (Team Windkr88) wint de sprint voor zijn broer Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam), Martijn van Es (Wadro) en Jens Zwitser (AMI Kappers). (bron: Schaatspeloton.nl)

Op ijsbaan De Meent hebben Bart de Vries en Carla Zielman (CENNED) de vijftiende wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Bart de Vries was na 125 ronden het snelst van een kopgroep van vier die halverwege koers een ronde voorsprong pakte. In de sprint klopte hij zijn broer Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) en Martijn van Es (Wadro).

Op een winderige ijsbaan De Meent brachten de Dames een niet onaantrekkelijke wedstrijd op het ijs. De wedstrijd werd gekleurd door een ontsnapping van Corine Strikwerda (Team Timpaan), Wieteke Cramer (MKBasics.nl) en Daniëlle Bekkering (BTN de Haas-Onlineveilingmeester.nl) die in de tweede helft van de wedstrijd enige tijd een halve ronde voorsprong had. Toen het drietal was teruggepakt probeerde in de laatste ronden Erna Last-Kijk in de Vegte (MKBasics.nl) de sprint nog te ontlopen. Hier leek ze tot in de laatste ronde kans op te hebben, maar op 50 meter voor de streep werd ze teruggepakt door het sprintende peloton waar Carla Zielman (CENNED) zich het snelste toonde. Mariska Huisman (Viks Parket) legde beslag op plek twee, Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) finishte als derde.

De Heren Top Divisierijders brachten een zeer mooie wedstrijd op het ijs van De Meent. Na de Dames leek de wind in Alkmaar alleen maar meer te zijn aangewakkerd en ook op het ijs stormde het. Geen moment was het in de wedstrijd rustig, zelfs niet nadat een groepje van vier een ronde voorsprong had gepakt. Het rondgaan van de kopgroep was sowieso niet een absoluut gegeven. Zo moesten Willem Hut (BAM-Univé Schaatsteam) en Jens Zwitser (AMI Kappers) lossen uit de kopgroep, die verder bestond uit Bart de Vries (Team Windkr88), Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) en Martijn van Es (Wadro), toen deze ging aansluiten bij het peloton. Jens Zwitser slaagde er uiteindelijk met steun van Ingmar Berga en Jan Maarten Heideman (AMI Kappers) toch in aan te sluiten en verschafte zich zo toegang tot de finale. Ook voor Willem Hut kwam het goed, na een strijdbare wedstrijd sprong hij in de finale weg uit het peloton en finishte solo toch nog op de vijfde plaats. In de laatste vijf ronden, waarin de gebroeders De Vries, Van Es en Zwitser vooral naar elkaar keken, was het spannend tot op het laatste rechte stuk. Hier voltrok zich een broederstrijd tussen Bob en Bart de Vries waarbij de jongste van de twee aan het langste eind trok. Bart de Vries kon na zijn zege in Biddinghuizen nu ook zijn eerste zege op een 400 meterbaan bijschrijven. Achter de gebroeders De Vries voltooide Martijn van Es het podium, terwijl Jens Zwitser zich als enige van de vluchtmakkers naast het podium zag.

In de Eerste Divisie toonde het Schaatsteamhaarlem.nl-tweetal Mats Stoltenborg en Bart van der Vlugt zich. Het duo maakte samen met Top Divisierijder Jaap Smit (Groenhartsport.nl) onderdeel uit van een driemanskopgroep die een ronde voorsprong pakte. De Top Divisierijder Smit was de Eerste Divisierijders Stoltenborg en Van der Vlugt in de finale duidelijk te sterk af, maar Bart van der Vlugt en Mats Stoltenborg zagen elkaar terug op de tweede en derde plek.

Lisa van der Geest wint landelijke regiotop marathon
Voorafgaande aan het landelijke programma was in Alkmaar een landelijke marathon voor regionale rijdsters uit de Noord-Oost Competitie, het 6-Banentoernooi en de Regiocompetitie Zuid. In de regiotop marathon waar de beste regionale rijdsters acte-de-presence gaven toonde Lisa van der Geest zich zeer sterk. In de finale ontsnapte ze samen met Roos van den Bos. Bij de bel van de laatste ronde wist de Warmondse haar medevluchtster te lossen waarna ze met duidelijk verschil de wedstrijd won. Van der Geest is op dit moment ook leidster in het 6-Banentoernooi. Achter Van der Geest en Van den Bos legde Jentine Oort beslag op de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag Heren Eerste Divisie
Uitslag Heren Top Divisie
Uitslag Dames (regiotop)
Uitslag Dames Top Divisie