Schaatspeloton.nl - Nieuws - Evert Hoolwerf en Kimberly van den Berg stellen eindzege FlevObokaal veilig

Evert Hoolwerf en Kimberly van den Berg stellen eindzege FlevObokaal veilig

geplaatst woensdag 5 januari 2011 om 15:14:46 op Schaatspeloton.nl

Op FlevOnice hebben Evert Hoolwerf (Hoolwerf Heiwerken) en Kimberly van den Berg de eindzege in de FlevObokaal veiliggesteld. Hoolwerf won in Biddinghuizen tevens de finalewedstrijd voor Robin Snoek en naaste concurrent Jorrit van de Kant (SkateLife.nl). Bij de Dames werd de finalewedstrijd gewonnen door Ellen de Waard voor Gerda Koops en Sharon Hendriks. Aan de FlevObokaal deden rijders van de drie regiocompetities deel.

De derde en laatste wedstrijd van de FlevObokaal, waar de regionale rijders van het 6-Banentoernooi, de Noord-Oost Competitie en de Regicompetitie Zuid elkaar op landelijk niveau troffen, zag in de tweede editie zeker bij de C-rijders een verrassende eindwinnaar. De pas 15-jarige Evert Hoolwerf, zoon van de landelijke damessponsoren van Hoolwerf Heiwerken, won dinsdagavond ook de finalewedstrijd de competitie. Na 50 kilometer op FlevOnice bleef hij Robin Snoek en Jorrit van de Kant voor en behaalde zo de eindzege. In het eindklassement hield Hoolwerf 13,1 punten voorsprong op Van de Kant, Jeroen Verlaan legde beslag op de derde plaats.

Bij de Dames had Kimberly van den Berg aan een vierde plek genoeg om het eindklassement op haar naam te schrijven. In de finalewedstrijd moest Van den Berg de zege laten aan Ellen de Waard. Gerda Koops en Sharon Hendriks finishte ook nog voor de eindwinnares op de tweede en derde plaats. In het eindklassement eindigde Van den Berg met 6 puntenvoorsprong op Harriƫtte Keuning-Knol (Lasaulec) op de eerste plaats. Sharon Hendriks completeerde het eindpodium bij de Dames.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag C Divisie