Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bergsma en Reitsma DVG-Rijders van de Dag in Amsterdam

Bergsma en Reitsma DVG-Rijders van de Dag in Amsterdam

geplaatst zondag 19 december 2010 om 12:28:17 op Schaatspeloton.nl

Mireille Reitsma (MKBasics.nl), hier samen in de aanval met Maria Sterk (Haicobouma.nl) kreeg in Amsterdam de meeste punten van de Dick van Gangelenjury

Mireille Reitsma (MKBasics.nl), hier samen in de aanval met Maria Sterk (Haicobouma.nl) kreeg in Amsterdam de meeste punten van de Dick van Gangelenjury (bron: Schaatspeloton.nl)

De juryleden van de Dick van Gangelen Trofee Sonja Groot en Bert Verduin hebben Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) en Mireille Reitsma (MKBasics.nl) de meeste punten toegekend voor de prijs van Marathonschaatser van het Jaar. Omdat Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) de vijf bonus overwinningspunten verdiende in Amsterdam blijft zij Reitsma in het tussenklassement nog één puntje voor. Ingmar Berga (AMI Kappers) blijft leiden bij de mannen.

Jury: Sonja Groot en Bert Verduin

Juryrapporten

HEREN:

Even was er nog angst dat de marathon op de enige niet overdekte ijsbaan van Nederland wegens de sneeuwval afgelast moest worden maar dat was door het werk van de vrijwilligers gelukkig niet nodig. Erben Wennemars ‘twitterde' na afloop dat hij zijn eerste kennismaking met de Jaap Eden een geweldige ervaring vond en met hem hadden de weinige toeschouwers die het winterweer trotseerden, genoten van een sprookjesachtig tafereel. Natuurijskampioen Jorrit Bergsma voelt het naruurijs komen en was zeer actief evenals de vice-kampioen Douwe de Vries die de wedstrijd hard maakte, maar door de goede ijskwaliteit was ontsnappen onmogelijk. Dat was mede door het harde werken van Martijn van Es die een sterke indruk op de jury achterliet en ook in de finale zijn ploeg op sleeptouw nam, laat het natuurijs maar komen zou je zeggen!.

DAMES:
In een winters decor gingen de dames in Amsterdam van start. Hard en glad ijs, weinig wind. Er werd onder deze omstandigheden hard gereden. Diverse aanvallen waren er van Mireille Reitsma, zij reed een zeer attractieve wedstrijd. Tijdens de tweede serie tussensprints ontstond een kopgroep van vier dames met onder anderen de attent rijdende Andrea Sikkema. Helaas mondde ook deze ontsnapping niet uit in een definitieve kopgroep. Ook Jolanda Langeland toonde zich sterk en aanwezig, maar ook zij moest haar meerdere erkennen in Foske Tamar van der Wal. Zij won na een spannende finale de massasprint en blijft met 1 punt voorsprong leidster in de strijd om de Marathonschaatster van het jaar".

PLOEGEN:
Bij de heren was BAM toch weer de ploeg met de meeste kwaliteit, die jongens als Bob de Vries kan inzetten om Arjan Stroetinga naar de winst te loodsen. De zegetocht van MK Basics om de ploegenpunten bij de dames werd in Amsterdam doorbroken door Ripca. Een actieve ploeg met strijdbare dames, die lieten zien dat zij Jolanda Langeland voor een podiumplaats naar de streep kunnen loodsen. Ripca is nu de enige ploeg naast Van der Wiel, dat punten heeft voor de strijd om de Marathonploeg van het Jaar.

Juryuitslag Heren:
1. Jorrit Bergsma (5ptn)
2. Douwe de Vries (3ptn)
3. Martijn van Es (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Arjan Stroetinga (5ptn)
2. Karlo Timmerman (3ptn)
3. Jorrit Bergsma (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Mireille Reitsma (5ptn)
2. Andrea Sikkema (3ptn)
3. Jolanda Langeland (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Carla Zielman (3ptn)
3. Jolanda Langeland (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: Wadro (5ptn)
Dames: MKBasics.nl (5ptn)