Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mass Start op programma Aziatische Winterspelen

Mass Start op programma Aziatische Winterspelen

geplaatst woensdag 17 november 2010 om 11:54:33 op Schaatspeloton.nl

Bij het multisport evenement de Aziatische Winterspelen, eind januari en begin februari in Kazachstan, staat een mass start op het programma. Op woensdag 2 februari zullen in het nieuwe overdekte ijsstadion van de Kazachse hoofdstad Astana de Aziatische schaatsers en schaatssters actief zijn in een mini-marathon. De mannen rijden 35 ronden, de vrouwen zullen strijden over 25 ronden.

De Aziatische Winterspelen zijn een kleine versie van de Olympische Winterspelen voor het Aziatische continent. Sinds 1986 vindt dit evenement plaats en altijd is het langebaanschaatsen onderdeel geweest van het programma. Zo werd er in 2007 in het Chinese Changchun door de Zuid-Koreaan Lee Kyu-Hyeok drie gouden medailles gehaald en waren bij de vrouwen de Chinese Wang Beixing en Wang Fei elk goed voor twee gouden medailles.

Dit jaar vindt in Astana en Almaty de zevende editie van de Aziatische Winterspelen plaats met daarin ook ruimte voor een mass start. Samen met de ploegenachtervolging maakt dit marathononderdeel haar debuut op deze continentale spelen. Dit betekent dat het marathonschaatsen voor het eerst op een groot toernooi, althans zeker voor de Aziaten, een voet tussen de deur krijgt.