Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ploegloze Roel van Hest overweegt te stoppen

Ploegloze Roel van Hest overweegt te stoppen

geplaatst vrijdag 4 september 2009 om 08:14:40 op Schaatspeloton.nl

Roel van Hest heeft voor komend seizoen nog geen nieuwe ploeg gevonden. De 27-jarige Apeldoorner kwam afgelopen seizoen uit voor het inmiddels gestopte Kooyenga Groep en vond tot nu toe nog geen vervangende ploeg. Van Hest, die in het verleden vijf maal een wedstrijd op het hoogste niveau won, overweegt nu voor in elk geval een jaar met schaatsen te stoppen.

Van de opgeheven marathonschaatsploeg Kooyenga Groep hebben Arjen Becker (Vlasman), Martijn Kromkamp (Groen Talent) en Peter van de Pol (Foekens) inmiddels een nieuwe sponsor gevonden. Christian Gert Hoen, Hermen van der Wal en Roel van Hest zijn er nog niet in geslaagd een nieuwe ploeg op het hoogste niveau te vinden. Gedwongen door de omstandigheden overweegt de laatste nu te stoppen. Van Hest laat wel weten dat hij voor zijn gevoel nog lang niet klaar met marathonschaatsen is. "Ik vind het nog veel te leuk om te doen", aldus de voormalige winnaar van de Witte Trui in de Essent Cup en de Greenery Six.

Op de vraag of hij na een jaar stoppen nog verwacht terug te komen is Van Hest negatief, "Als ik nu zou moeten stoppen verwacht ik dat het definitief is maar wie weet ben ik met een jaar terug. Omdat ik er goed van baal als ik om deze reden zou moeten stoppen."