Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van Werven schaatst ook voor Namibisch kindertehuis

Van Werven schaatst ook voor Namibisch kindertehuis

geplaatst woensdag 8 juli 2009 om 18:13:25 op Schaatspeloton.nl

Marathonschaatsteam Ruitenberg, dat onlangs Van Werven BV als hoofdsponsor aantrok, schaatst komend seizoen voor een goed doel. Het ondersteunt het kindertehuis dat kopman René Ruitenberg in Namibië realiseert. Voor dit goede doel, en tevens ook om de teambegroting op te krikken, zoekt de ploeg twintig stersponsoren. Van het sponsorbedrag van 4.500 euro dat deze sponsors zullen bijdragen gaat 50% naar het kindertehuis René Kids Centre.

"We hebben de teambegroting nog niet helemaal rond en daarom is er voor deze sponsorconstructie gekozen ", zegt manager Gert Ruitenberg. Bedrijven krijgen voor hun sponsoring nu niet alleen publiciteit terug, maar steunen ook het goede doel. Als tegenprestatie plaatst het team komend seizoen het logo van het kindertehuis René Kids Centre op het pak en doneert het 50% van stersponsorbijdragen aan het project.

Het team vindt dat het offer van goeddoening past bij de identiteit van het schaatsteam en datgene wat het uit wil dragen. "Schaatsen is mooi en goed om te doen, maar dit team is er van overtuigd dat het als taak heeft te delen in de weelde dat professioneel schaatsen feitelijk is. Voor hen is sport een middel om iets te doen voor een ander. Dit is één van de manieren om dat uit te dragen." Aldus de ploeg. Om het teambudget rond te krijgen en het kindertehuis te realiseren, zoekt het schaatsteam twintig stersponsoren van €4.500.