Schaatspeloton.nl - Nieuws - Aerts en Van Slochteren krijgen Dick van Gangelenpunten Grand Prix 2

Aerts en Van Slochteren krijgen Dick van Gangelenpunten Grand Prix 2

geplaatst zaterdag 7 februari 2009 om 21:13:21 op Schaatspeloton.nl

Dick van Gangelenjuryleden Rien de Roon, Eric Korver en John Vingerling hebben op het Zweedse Runnmeer Ruud Aerts (Foekens) en Hilde van Slochteren (VPZ) beloond voor hun aanvalslust. Het tweetal, dat toevalligerwijs allebei als nummer twee in de tweede etappe van de KNSB Grand Prix eindigde, kreeg de volle vijf jurypunten. Ralf Zwitser (Adformatie) en Maria Sterk (DSB Bank) blijven het klassement leiden.

JURYRAPPORTEN
Jury: Rien de Roon, Eric Korver en John Vingerling

Heren:
Ruud Aerts won niet de wedstrijd, maar maakte wel de meeste indruk. Onzichtbaar in het eerste deel van de race, bepalend aanwezig in het tweede deel. Voor Tristan Loy geldt hetzelfde, maar hij moet met een puntje minder genoegen nemen omdat Aerts de initiator was van de beslissende ontsnapping. Jouke Hoogeveen verdiende de drie punten voor het karakter dat hij toonde. Hij reed drie keer naar een kopgroep toe, waarbij één keer na een val. Jan Maarten Heideman reed aanvallend in het begin en aan het einde, al kwam zijn inlooppoging naar de kopgroep wat aan de late kant. Yoeri Lissenberg liet opnieuw zien in vorm te zijn, en toonde opnieuw een niet te temmen aanvalslust. Dat leverde hem het laatste punt op.

Jurypunten
1 Ruud Aerts 5
2 Tristan Loy 4
3 Jouke Hoogeveen 3
4 Jan Maarten Heideman 2
5 Yoeri Lissenberg 1

Podiumpunten
1 Jouke Hoogeveen 3
2 Ruud Aerts 2
3 Tristan Loy 1

Dames:
Hilde van Slochteren werd unaniem gekozen als meest opvallende rijdster in deze wedstrijd. De VPZ-vrouw was bijzonder actief, was mee in alle ontsnappingen en zat dus ook in de kopgroep die de finale reed. Erna Kijk in de Vegte verdiende vier punten met haar aanvallende manier van rijden. Ook zij miste vrijwel geen kopgroep. Marjolijn Hulzebosch vestigde met dezelfde rijstijl de aandacht op zich, terwijl Cindy van de Berg laat zien op natuurijs met de besten mee te kunnen. Zij verzette veel goed werk, maar moest in de finale afhaken. Voor het laatste punt was de keuze tussen Jolanda Spruit en Kimberley Muusse. Het feit dat Spruit wel de finale haalde, gaf de doorslag in haar voordeel

Jurypunten
1 Hilde van Slochteren 5
2 Erna Kijk in de Vegte 4
3 Marjolijn Hulzebosch 3
4 Cindy van de Berg 2
5 Jolanda Spruit 1

Podiumpunten
1 Erna Kijk in de Vegte 3
2 Hilde van Slochteren 2
3 Marjolijn Hulzebosch 1

Ploegen:
De vijf punten bij de mannen voor het team Foekens waren onomstreden. Met zowel Ruud Aerts als Yoeri Lissenberg leverde Foekens een uitstekende bijdrage aan deze wedstrijd.Team Care Groep DeSmelt pakte als tweede punten. Die ploeg zat met drie man in de top twaalf. Adformatie verdiende de laatste punten door het aanvallende werk van zowel Douwe de Vries als Tristan Loy.
Bij de vrouwen maakte team Van der Wiel collectief de beste indruk. De dames lieten zich in de koers goed gelden, en oogstten uiteindelijk met de derde plek van Marjolijn Hulzebosch. Landjuweel was actief in het begin van de wedstrijd met Sandra 't Hart en in het slot met Erna Kijk in de Vegte. Frisia pakte de laatste punten door het goede werk van Cindy van de Berg en de activiteiten van Daniëlle Bekkering.

Jurypunten Herenploegen
1 Foekens 5
2 Team Care Groep DeSmelt 4
3 Adformatie 3

Jurypunten Damesploegen
1 Van der Wiel 5
2 Landjuweel 4
3 Frisia 3

Bekijk ook:

Klassement Heren
Klassement Dames