Schaatspeloton.nl - Nieuws - Heideman en ’t Hart naderen top Dick van Gangelen Trofee

Heideman en ’t Hart naderen top Dick van Gangelen Trofee

geplaatst woensdag 28 januari 2009 om 22:37:07 op Schaatspeloton.nl

Casper Helling (Safan) en Mariska Huisman (Viks Parket) hebben van de Dick van Gangelen Trofeejuryleden Rick van der Hoorn en Jan Dirk Corts de meeste punten gekregen tijdens de Alternatieve Elfstedentocht. Jan Maarten Heideman (DSB Bank) en Sandra ’t Hart (Landjuweel) verdiende 2 en 4 punten en komen tot op respectievelijk 8 en 4 punten van de leiding. Op de Weissensee waren dubbele punten te behalen.

JURYRAPPORTEN
Jury: Rick van der Hoorn en Jan Dirk Corts

Heren:
Met het Open Nederlands Kampioenschap, het komend weekend nog voor de boeg, hebben de mannen van het peloton zich er in de Alternatieve bepaald niet met een Jantje van Leiden vanaf gemaakt. Van meet af aan werd er volop aangevallen en zo zou dat tot het einde van de wedstrijd blijven. Casper Helling stak met kop en schouders boven de rest uit en verdient met overtuiging de maximale tien punten. Douwe de Vries en Peter van de Pol, die altijd willen rijden, hebben in deze wedstrijd eigenlijk de kar wel getrokken, terwijl Bram Sikma in het begin en ook later heel actief was. René Ruitenberg ontpopte zich met al zijn ervaring opnieuw als de grote regisseur met een scherp koersinzicht.

Jurypunten
1 Casper Helling 10
2 Douwe de Vries 8
3 Peter van de Pol 6
4 Bram Sikma 4
5 René Ruitenberg 2

Podiumpunten
1 Casper Helling 6
2 Douwe de Vries 4
3 Jan Maarten Heideman 2

Dames:
Op het zware ijs van de Weissensee hebben de dames van de Alternatieve Elfstedentocht een boeiend spektakel gemaakt, dat in tegenstelling tot vorig jaar het aanzien meer dan waard was. Mariska Huisman was voor de jury onmiskenbaar de vrouw van de wedstrijd, al moest ze het in de finale door kramp laten afweten. Maar ook dat hoort bij sport. Carla Zielman maakte een sterke indruk en Daniëlle Bekkering reed bekeken en een overtuigende finale. Sandra 't Hart was heel actief initiatief en verzette veel werk. Marleen Elstgeest kon haar kunststukje van vorig jaar dan wel niet herhalen, maar reed toch een prima wedstrijd.

Jurypunten
1 Mariska Huisman 10
2 Carla Zielman 8
3 Daniëlle Bekkering 6
4 Sandra ‘t Hart 4
5 Marleen Elstgeest 2

Podiumpunten
1 Daniëlle Bekkering 6
2 Andrea Sikkema 4
3 Mariska Huisman 2

Ploegen:
Bij de heren was voor de jury de beoordeling van de ploegen een stuk minder lastig dan bij de dames. De ploeg van Safan domineerde de wedstrijd volledig, waarbij Casper Helling, die zelf toch ook heel actief was en zich bepaald niet verstopte, als laatste troef perfect werd uitgespeeld. De teams van Adformatie en Kooyenga lieten zich goed zien.
Het team van Frisia was bij de dames toch de meest in het oog springende ploeg. Mede door Sandra 't Hart en Chris Witty is Landjuweel een sterk team, terwijl Marleen Elstgeest in haar eentje toch de punten mag krijgen voor Cakyline.

Jurypunten Herenploegen
1 Safan 10
2 Adformatie 8
3 Kooyenga 6

Jurypunten Damesploegen
1 Frisia 10
2 Landjuweel 8
3 Cakyline 6

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren