Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbele Dick van Gangelenpunten voor Contin en Bekkering

Dubbele Dick van Gangelenpunten voor Contin en Bekkering

geplaatst zondag 25 januari 2009 om 22:41:31 op Schaatspeloton.nl

De hier aanvallende Marjon Spijkerman (Van der Wiel) en Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) werden door de Dick van Gangelenjury beloond met respectievelijk 8 en 10 punten

De hier aanvallende Marjon Spijkerman (Van der Wiel) en Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) werden door de Dick van Gangelenjury beloond met respectievelijk 8 en 10 punten (bron: Schaatspeloton.nl)

Alexis Contin (Adformatie) en Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) hebben van de jury van de Dick van Gangelen Trofee in Utrecht de meeste punten gekregen. In de finalewedstrijd van de Essent Cup waren voor de prijs van de Marathonschaatser van het Jaar dubbele punten te verdienen. Maria Sterk (DSB Bank) en Ralf Zwitser (Adformatie) gaan als klassementsleiders de natuurijsperiode in.

JURYRAPPORTEN
Jury: Ineke Kooiman, Bert Verduin en Jan Kooiman

Heren:
De laatste koers om de Essent Cup bij de heren was zeker een uitzondering op die regel dat finalewedstrijden doorgaans minder aantrekkelijk zijn. Vanaf de start was het meteen een boeiende wedstrijd door Bart de Vries, die er geweldig vandoor ging en de wedstrijd direct open brak. Alexis Contin zorgde voor een boeiende demarrage en even leek het alsof hij de koers naar zijn hand zou zetten, maar hij kwam alleen te staan toen zijn companen in de kopgroep de wedstrijd moesten verlaten omdat ze een ronde achterstand hadden. Henk Angenent reed een fantastische wedstrijd met een sublieme tegenaanval op Contin. Hij was het die bijna in zijn eentje een groot gat naar de koploper dichtreed. Maar toen was de pijp ook leeg. Heideman een Douwe de Vries verdienden zeker ook punten voor hun niet aflatende ijver en aanvalslust.

Jurypunten
1 Alexis Contin 10
2 Henk Angenent 8
3 Bart de Vries 6
4 Jan Maarten heideman 4
5 Douwe de Vries 2

Podiumpunten
1 Jan Maarten heideman 6
2 Karlo Timmerman 4
3 Arjan Stroetinga 2

Dames:
Finalewedstrijden zijn meestal nogal saai. Iedereen let op iedereen en men geeft elkaar weinig ruimte. Dat komt het kijkspel voor de toeschouwers meestal niet ten goede. Met de Weissensee voor de boeg is Daniëlle Bekkering geweldig in vorm. Meteen vanaf het vertrek koos ze al de aanval en ook in het verdere verloop van de wedstrijd liet ze zich van haar beste kant zien. Marjon Spijkerman probeerde een aantal keren goed weg te komen en maakte een sterke indruk. Dat gold ook Sandra 't Hart, die weliswaar in de voorste gelederen mee streed, maar toch iets minder scherp oogde dan de laatste weken. Helen van Goozen reed een sterke wedstrijd en ook Heleen van Vliet deed het opnieuw heel goed.

Jurypunten
1 Daniëlle Bekkering 10
2 Marjon Spijkerman 8
3 Sandra 't Hart. 6
4 Helen van Goozen 4
5 Heleen van Vliet 2

Podiumpunten
1 Carla Zielman 6
2 Chris Witty 4
3 Elma de Vries 2

Ploegen:
TNT schermde bij de mannen de indrukwekkende vlucht van Henk Angenent uit het peloton voortreffelijk af. De ploeg speelde een hoofdrol in deze wedstrijd door het vele werk dat er werd verricht. Adformatie zette zich op een vrijwel identieke manier in voor de belangen van Contin, terwijl DSB zich ook heel actief toonde in deze finale.
Bij de dames speelde vooral Frisia het spel tactisch goed, voor zover er van ploegen nog echt sprake is op het moment dat teams nog maar met een of twee rijdsters in een finale vertegenwoordigd zijn. DSB en Landjuweel vielen dan in die omstandigheden nog het meest op. Jammer dat een grote ploeg als Groene Hart Sport dan in zo'n wedstrijd zo weinig potten kan breken.

Jurypunten Herenploegen
1 TNT 10
2 Adformatie 8
3 DSB 6

Jurypunten Damesploegen
1 Frisia 10
2 DSB 8
3 Landjuweel 6

Bekijk ook:

Klassement Heren
Klassement Dames