Schaatspeloton.nl - Columns - Vincent Vittoz de volgende kampioen!

Vincent Vittoz de volgende kampioen!

geplaatst vrijdag 27 oktober 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vh6232/1/schaatspeloton.nl/columns/column.php on line 179

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vh6232/1/schaatspeloton.nl/columns/column.php on line 179


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vh6232/1/schaatspeloton.nl/columns/column.php on line 180

Als eerste wil ik de mannen Pieter Jan van Eck en Ingmar Berga feliciteren met het behalen van hun overwinning in respectievelijk de A- en topcompetitie. Heren als je wint ben je talent af! Je hebt bewezen dat je kunt winnen, de verwachtingen van jullie worden anders. Alleen winnen telt vanaf nu. Als jullie de 200 hebben gewonnen zijn de doelen behaald om marathoncrack te worden genoemd.

De wedstrijden van mijzelf verlopen goed tot de finales. Dan rijd ik "te netjes", te "gentleman" achtig. Ik wil winnen op klasse, zonder handfenomeen en gewoonweg sneller/ sterker zijn dan de rest. En een ander feit was dat ik te angstig was na de val in de eerste wedstrijd, durfde niet meer buiten om. Om toch weer wat lef te krijgen ben ik weer gaan shorttracken met het team van Jaap Eden. Daar ben ik weer een beginneling op het ijs en rijdt achteraan, maar leer van ieder veel.

De Fransen skeeleren en rijden hard, dus iedereen moet skeeleren. De Amerikanen shorttracken en skeeleren, dus wij volgen ook die stroming. De meeste rijders fietsen, sommigen lopen hard en in Zuid Holland springen ze op tafels. Paul Bergen heeft zijn cake theorie(you never change the ingredients of a good cake), dus altijd trainen en kapot gaan.
Waar wil ik heen? Ieder die goed gaat heeft een droogtraining of andere vorm van trainen waardoor je excelleert in je sport. Ontspanning en andere trainingsprikkels daar gelaten, dat is complexer om te formuleren.
Een sport die voor nog meer conditie zorgt en je grenzen kan verleggen is langlaufen. Alleen Dittrich en Taubenrauch heb ik er in Inzell op betrapt. Nadeel van deze mannen was dat ze minder explosief waren, maar kanjers op de 10 km. Mijn inziens kan de explosiviteit met andere prikkels worden opgevangen. In Frankrijk kwam ik op de loipes een andere crack tegen, niet wetend wie deze jonge sterke vent was. Ik dacht aardig lang te laufen, maar stond stil berg op. Deze man flitste voorbij en ik heb hem nooit kunnen vragen wie hij was. Aan de piste preparateur vroeg ik om zijn naam, deze antwoordde c'est Vincent Vittoz een talent bleek. Twee jaar later is Vittoz wereldkampioen langlaufen. Als Vittoz wil leer ik hem schaatsen en dan heeft onze sport weer een fenomeen erbij, conditioneel moet het marathonschaatsen een makkie voor hem zijn.

Strekking; train datgene waar jij je prettig bij voelt. Probeer je slechte kanten te trainen zonder al te veel energieverlies, maar verbeter vooral datgene waar je goed in bent. Dan haal je voldoening uit je sport!
En ik …..ik moet maar zorgen dat mijn plek van voren wordt afgedwongen met hard schaatsen. Komt ten goede voor mijn voldoening, het team, de sponsor en nog belangrijker het thuisfront!
Ben benieuwd hoe Fem fataal haar wedstrijden verlopen.

P.S.Ik wil ieder met medeleven bedanken over de bezorgdheid m.b.t. mijn hart, uit de test is gebleken dat het hart stabiel is. Maxima Medisch Centrum bedankt!

Alle Columns van Andrès Landman: