Schaatspeloton.nl - Nieuws - AB Vakwerk haalt Frank Vreugdenhil binnen

AB Vakwerk haalt Frank Vreugdenhil binnen

geplaatst vrijdag 3 februari 2017 om 20:49:48 op Schaatspeloton.nl

Frank Vreugdenhil en Aebe Aalberts (directeur bedrijfsvoering AB Vakwerk) met het shirt van AB Vakwerk bij de Weissensee.

Frank Vreugdenhil en Aebe Aalberts (directeur bedrijfsvoering AB Vakwerk) met het shirt van AB Vakwerk bij de Weissensee.

Frank Vreugdenhil verruilt komende zomer Okay Fashion & Jeans voor AB Vakwerk. Dat heeft zijn nieuwe ploeg op de Weissensee bekend gemaakt. Opvallend genoeg maakte Okay eerder deze week bekend in dezelfde samenstelling door te gaan. Die lijken echter voor hun beurt te hebben gesproken nu Vreugdenhil toch voor de formatie van ploegleider Roy Boeve kiest. De 32-jarige Drent tekent bij AB Vakwerk voor de periode van twee jaar.

Vreugdenhil, tweemaal winnaar van de KPN Grand Prix Finale en dertien keer winnaar van een marathonwedstrijd, werd afgelopen woensdag nog tweede tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. De man uit Eldersloo gaat met AB Vakwerk voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. "Ik ben nu op een leeftijd dat ik een nieuwe stap wil zetten. Ik beschouw het echt als een kans om voor AB Vakwerk te mogen rijden. Zij bouwen heel sterk aan het team en daar wil ik graag onderdeel van uitmaken." Aldus Vreugdenhil "De rek is er bij mij nog lang niet uit. In teamverband kan ik goed rijden, individueel kan ik nóg sterker worden. Een mooie uitdaging"

Coach Roy Boeve is opgetogen over de nieuwe aanwinst voor zijn team: "Met AB Vakwerk hebben we het afgelopen jaar grote stappen gezet, maar we komen nog net iets te kort. De ploeg mist een echt stuur, iemand die de lijnen kan uitzetten in de koers. Ik denk dat we met Frank een ervaren leider hebben binnengehaald."


Bekijk ook:

Frank Vreugdenhil
Okay Fashion & Jeans ongewijzigd door (1 februari 2017)