Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bram Kras en Jet Fransen winnen in 6-Banentoernooi, Colin Breed in Noord-Oost Competitie

Bram Kras en Jet Fransen winnen in 6-Banentoernooi, Colin Breed in Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 23 januari 2023 om 17:42:59 op Schaatspeloton.nl

Jet Fransen won alweer voor de zesde keer dit seizoen een marathon in het 6-Banentoernooi.

Jet Fransen won alweer voor de zesde keer dit seizoen een marathon in het 6-Banentoernooi. (bron: Schaatspeloton.nl)

Zondagavond hebben de Noord-Oost Competitie en het 6-Banentoernooi de volgende etappe verreden in hun respectievelijke regiocompetities. In Utrecht wonnen Bram Kras (C Divisie), Jet Fransen (Dames) en Robert Gaasenbeek (Masters) de achtste wedstrijd in de competitie van Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland. Colin Breed was in Enschede de sterkste in zevende wedstrijd van de wedstrijdcyclus van de gewesten Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Voor Kras was het zijn tweede overwinning op rij. De schaatser uit Zwaag won ook twee dagen eerder de inhaalwedstrijd in Alkmaar. Zondag was Kras in Utrecht het snelst van een kopgroep van vier. Jasper van der Marel was goed voor de tweede plaats, Sjors Handgraaf eindigde als derde. Vigo Veenis eindigde als enige schaatser met een ronde voorsprong naast het podium. Na acht wedstrijden staat Maarten van der Salm aan de leiding van het klassement. Viktor Toonen en Max van Boxel, allen uit landelijk rijders, volgen op plaats twee en drie.

Jet Fransen is het winnen gewoon in het 6-Banentoernooi. Ook zij ging twee dagen na de wedstirjd in Alkmaar op herhaling met alweer haar zesde overwinning van het seizoen. Op de Vechtsebanen won Fransen de sprint van het peloton voor Janne Kraamer en Ria Schilder. In het klassement moet Fransen omdat ze twee wedstrijden miste de leiding laten aan Sterre Kruijs. Kruijs heeft een voorsprong van 1,4 punten op Fransen met nog twee wedstrijden te gaan. Demi Meinten volgt op plaats drie.

Bij de masters won Robert Gaasenbeek voor het eerst dit seizoen. Broer Arnold die vijf wedstrijden won en aan de leiding van het klassement staat werd ditmaal tweede. Maarten Mastenbroek mocht als de nummer drie naar het podium.

In de Noord-Oost Competitie die in Enschede verreden werd was Colin Breed voor de tweede keer dit seizoen de sterkste. Breed was na 60 ronden medevluchters Arjan Elferink en Pieter-Jorn Gemser te snel af. Het drietal had twee ronden voorsprong gepakt op het peloton. Gemser leidt na zes wedstrijden nu het klassement voor Otto van de Pol en Michiel Kok.