Schaatspeloton.nl - Nieuws - Cupleidster Lisa van der Geest kondigt afscheid aan en mist Groningen door positieve coronatest

Cupleidster Lisa van der Geest kondigt afscheid aan en mist Groningen door positieve coronatest

geplaatst vrijdag 4 februari 2022 om 22:03:10 op Schaatspeloton.nl

Lisa van der Geest

Lisa van der Geest (bron: Schaatspeloton.nl)

Lisa van der Geest is aan haar laatste wedstrijden bezig als marathonschaatsster. De Zuid-Hollandse meldt dit vandaag via SkateNL. De Alternatieve Elfstedentochtwinnares van 2017 leidt op dit moment in de Marathon Cup maar moet de voorlaatste etappe morgen in Groningen aan haar voorbij laten gaan. De schaatsster van Team Turner testte namelijk positief op het coronavirus zo laat zij weten. De eindwinst in een algemeen klassement ontbreekt nog op de rijke erelijst van Van der Geest die wel vier keer het witte jongerenpak won.

In de strijd om de Marathon Cup leidt Van der Geest op dit moment met 27 punten voorsprong op Ineke Dedden die zelf eerder in het seizoen als leidster een wedstrijd moest missen vanwege een positieve coronatest. Omdat het slechtste resultaat na afloop van de cupfinale volgende week in Den Haag weggestreept zal worden zal nu zowel de gemiste wedstrijd van Dedden als het nulresultaat van Van der Geest morgen in Groningen niet meetellen voor de eindstand. Het zal Dedden er dus alles aan gelegen zijn om Van der Geest zo dicht mogelijk te gaan benaderen met een goed resultaat.

Mocht Van der Geest de cup uiteindelijk toch kunnen pakken dan voegt ze een klassement toe aan haar erelijst. Iets wat tot nog toe niet geslaagd was. Wel was de Lissese juriste goed voor elf overwinningen op een 400-meterkunstijsbaan, won ze vijfmaal op Flevonice en was ze in 2017 winnares van de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren. Op natuurijs behaalde de in Warmond geboren Van der Geest de meest aansprekende resultaten. In totaal won ze zes Grand Prix-wedstrijden, waaronder de thriller Alternatieve Elfstedentocht van 2017. Een jaar later won ze op de Weissensee ook het Open NK en daarmee haar enige Nederlandse titel. Op kunstijs was Van der Geest in 2017 en 2018 tijdens de titelstrijd goed voor zilver en brons.