Schaatspeloton.nl - Nieuws - Twee derde beloften wil op eigen kosten natuurijsbubbel in; "Zoiets unieks kunnen wij niet missen"

Twee derde beloften wil op eigen kosten natuurijsbubbel in; "Zoiets unieks kunnen wij niet missen"

geplaatst dinsdag 9 februari 2021 om 15:49:42 op Schaatspeloton.nl

De beloftendivisies geven in een open brief aan de KNSB aan desnoods op eigen kosten de mogelijke natuurijsbubbel in te willen. Jan-Willem Broos, woordvoerder vanuit de beloften, laat weten bij een eigen enquête brede steun hier voor te hebben gevonden. Op een haastig uitgevoerde enquête kwamen in 3 uur 61 reacties, waarvan 42 heren en 19 dames. Van deze respondenten was 65,6% bereid om voor eigen kosten in de bubbel te gaan, 28,1% wilde in de bubbel als het niet te duur was, 6,4% (4 personen) kwamen met een andere reactie.

De open brief verstuurd door de beloften aan de KNSB:

Beste Remy de Wit, Beste Herman de Haan,

Wij als beloften rijders zijn erg verheugd met het natuurijs. Dit betekent voor ons een kans om ons te meten op het hoogste niveau op het allermooist denkbare toneel: Nederlands natuurijs. Het behoeft geen uitleg dat wij niets mooier zouden vinden dan hier aan deel te mogen nemen en dus ook bereid zijn om tot het uiterste te gaan om ervoor te zorgen dat dit op een veilige en verantwoordelijke manier kan. Natuurlijk zijn wij geen professionals en sommigen van ons kunnen hun dagelijkse verplichtingen niet afzeggen, maar degenen die dit wel kunnen, zijn bereid om alle kosten zelf te dekken. Vervoer, hotelovernachtingen, maaltijden, sneltesten, het maakt ons niet uit als we maar mee mogen doen. Wij zien niet in welke logistieke beperkingen ons ervan zouden weerhouden om mee te mogen doen op een veilige manier.

Volgens artikel 422.3g hebben beloften rijders startrecht op natuurijswedstrijden. Nu begrijpen wij dat in de huidige omstandigheden het niet zo nauw komt met zulke regels, maar dan willen wij wel echt dwingende redenen zien waarom hiervan afgeweken moet worden. Wij eisen dan ook vertegenwoordigd te worden in de overleggen die nu gevoerd worden om ervoor te zorgen dat onze stem gehoord wordt.

Wij begrijpen dat er voor de Topdivisies en de KNSB alles aan gelegen is om in ieder geval tot een NK te komen, maar wij hebben het idee dat we aan de kant geschoven worden zonder dat dit echt noodzakelijk is. In een land waar lekke bubbels voor sporten als basketbal, volleybal, korfbal en 1e divisie voetbal getolereerd wordt, zien wij geen bezwaar om zelf in een strakke, dichte bubbel ook mee te mogen doen. Zoiets unieks kunnen wij niet missen, zeker niet omdat de toekomst van de marathonsport in onze divisie zit.

Met vriendelijke groet,

De Beloften

PS: op een haastig uitgevoerde enquête kwamen in 3 uur 61 reacties, waarvan 42 heren en 19 dames. Van deze respondenten was 65,6% bereid om voor eigen kosten in de bubbel te gaan, 28,1% wilde in de bubbel als het niet te duur was, 6,4% (4 personen) kwamen met een andere reactie.