Schaatspeloton.nl - Nieuws - Pakt Irene Schouten met titel haar 40e overwinning op kunstijs?

Pakt Irene Schouten met titel haar 40e overwinning op kunstijs?

geplaatst woensdag 1 januari 2020 om 10:18:40 op Schaatspeloton.nl

Met een overwinning vandaag in Enschede bereikt Irene Schouten ook een andere mijlpaal. De zege zou dan haar 40e zijn op een kunstijsbaan van 400 meter.

Met een overwinning vandaag in Enschede bereikt Irene Schouten ook een andere mijlpaal. De zege zou dan haar 40e zijn op een kunstijsbaan van 400 meter. (bron: Schaatspeloton.nl)

Met een overwinning vandaag in Enschede bereikt Irene Schouten ook een andere mijlpaal. De zege zou dan haar 40e zijn op een kunstijsbaan van 400 meter. Daarmee schaatst zij zich dan op gelijke hoogte met Elma de Vries en Jenita Hulzebosch Smit. Atje Keulen-Deelstra (61), Daniëlle Bekkering (59) en Ineke Kooiman-van Homoet (52) wonnen nog vaker. Winst tijdens het NK zou voor Irene Schouten de vijfde Nederlandse titel marathonschaatsen betekenen. Daarmee zou zij zich naast recordkampioen Atje Keulen-Deelstra scharen.

Meeste overwinningen op kunstijs (Dames)
61x Atje Keulen-Deelstra
59x Daniëlle Bekkering
52x Ineke Kooiman-van_Homoet
40x Elma de Vries
40x Jenita Hulzebosch-Smit
39x Irene Schouten

Dit artikel verschijnt vandaag ook in het programmaboekje van het KPN NK Marathonschaatsen. Lees daarin nog meer artikelen van verschillende bronnen rond het marathonschaatsen.

Bekijk ook:

Evenaart Irene Schouten met vijfde titel record van Atje Keulen-Deelstra? (29 december 2019)
Aantal kunstijsoverwinningen bij de vrouwen
Meer NK statistieken