Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook Dick van Gangelen Trofee in handen Bob en Elma de Vries

Ook Dick van Gangelen Trofee in handen Bob en Elma de Vries

geplaatst zondag 14 oktober 2007 om 12:33:00 op Schaatspeloton.nl

Bob en Elma de Vries (respectievelijk BAM Schaatsteam en DSB Bank) hebben aan de Jorritsma/Van der Wiel Marathon in Heerenveen behalve de leiding in het Algemeen Klassement ook de leiding van de Dick van Gangelen Trofee overgehouden. Bob de Vries haalde het maximum van acht punten, Elma de Vries en Daniëlle Bekkering kregen bij de Dames beide zeven punten.

Juryrapport: (Juryleden Henri Ruitenberg sr. en Jan Zwanenburg)

Heren
Het waren in Heerenveen geen wedstrijden om voor op het puntje van je stoel te gaan zitten. Bij de heren was het als kijkspel geen opwindende wedstrijd, al kwamen de toeschouwers aan het einde van de koers wel weer aan hun trekken door een zeer spannende finale. Met een marathon van binnen de 52 minuten werd er ook zo'n hoog tempo gereden dat het moeilijk was te ontsnappen. Cédric Michaud deed een aantal goede pogingen, tot hij na een zware val moest opgeven. Bob de Vries verdiende met zijn aanvalslust de 5 punten van de jury, Ralf Zwitser, die ook veelvuldig aanviel, kreeg er 4. De andere punten waren voor Ingmar Berga (3), Jan van Oosterom (2) en Sandor Stuut (1).

Punten:
5 pnt: Bob de Vries
4 pnt: Ralf Zwitser
3 pnt: Ingmar Berga
2 pnt: Jan van Oosterom
1 pnt: Sandor Stuut

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Bob de Vries
2 pnt: Rob Hadders
1 pnt: Douwe de Vries

Dames
Bij de dames was de tweede wedstrijd om de KNSB Cup al een even saaie wedstrijd als bij de mannen. Net als bij de openingswedstrijd in Amsterdam was er ook hier geen kruid gewassen tegen de dames van DSB. Daniëlle Bekkering toonde nog de meeste veerkracht en koos keer op keer de aanval. Maar vooral toen Mireille Reitsma met materiaalpech en na een onfortuinlijke val middenin het peloton moest opgeven, was meteen de spanning uit de wedstrijd.Die kwam nog even terug toen Bekkering zich voor de sprint weer naar voren knokte en het maar nipt aflegde tegen Elma de Vries. Bekkering verdiende wel de vijf jurypunten. Voor Elma waren er 4, voor Mariska Huisman 3, voor Micha Coolen (opnieuw) 2 en 1 voor Karin Maarse.

Punten:
5 pnt: Daniëlle Bekkering
4 pnt: Elma de Vries
3 pnt: Mariska Huisman
2 pnt: Mischa Coolen
1 pnt: Karin Maarse

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Daniëlle Bekkering
1 pnt: Maria Sterk

Ploegen
Bij de dames heeft de formatie van DSB de eerste twee wedstrijden sterk gedomineerd. Ook nu loodste de DSB-ploeg (5 pnt) Elma de Vries gecontroleerd naar de finale, die daar met gespaarde krachten in de sprint kon toeslaan). Het team van Landjuweel/BTN de Haas (4 pnt) reed een sterke wedstrijd, ook na het uitvallen van Mireille Reitsma. Ook Östersund deed goed mee. Minder dominant dan bij de dames was de herenploeg van DSB deze keer (4 pnt). BAM stak er als ploeg vandaag bovenuit (5 pnt), terwijl ook het team van Renault (3 pnt) van zich liet spreken, al was het maar vanwege de manier waarop de ploeg de finale hard maakte.

Heren:
5 pnt: BAM Schaatsteam
4 pnt: DSB Bank
3 pnt: Equipe Renault

Dames:
5 pnt: DSB Bank
4 pnt: Landjuweel/BTN de Haas
3 pnt: Östersund