Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zielman versterkt Team Schaatsmeiden.nl

Zielman versterkt Team Schaatsmeiden.nl

geplaatst maandag 8 april 2013 om 15:37:35 op Schaatspeloton.nl

Carla Zielman gaat komend seizoen de schaatsmeiden van MKBasics.nl of Palet Schilderwerken versterken. De 28-jarige rijdster uit Rottum wordt door het team gezien als een aanwinst voor het team met aanvallend karakter. De winnares van de laatste wedstrijd in Falun, Zweden heeft al veel prijzen op haar naam staan en is van plan onder de vlag van de schaatsmeiden haar lijst nog verder aan te vullen.

De voormalig winnares van de Alternatieve Elfstedentocht komt over van Team Cenned. Daar is ze vertrokken om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Deze heeft ze gevonden bij de organisatie van Schaatsmeiden die de ploegen van MKBasics.nl en Palet Schilderwerken onder haar hoeden heeft. Trainer van de schaatsmeiden Jack de Rijke is blij met de komst van Zielman. "Met Carla halen we een allround marathonschaatsster in huis. Ze heeft de capaciteiten van een goede sprintster en daarbij ze kan goed mee in de aanval. Ze is een rijdster die ons team goed zal aanvullen."
Marathonschaatsster Zielman heeft sinds dit jaar aan de langebaan geproefd. Voor komend jaar wil ze kijken wat ze op een 1500 meter kan bereiken. Marathon zal het hoofddoel blijven, maar een uitstap naar de langebaan is in dit team zeker mogelijk.

Schaatsmeiden
Naast oud-Nederlands kampioen Zielman bestaat de schaatsmeiden.nl tot nu toe uit Rixt Meijer, Iris van der Stelt, Elma de Vries en Kimberly Muusse. Er zijn nog gesprekken gaande om het team helemaal compleet te maken.
Of Zielman in het rood van mkbasics.nl of in het paars van Palet Schilderwerken gaat starten, zal later dit seizoen bekend worden.