Schaatspeloton.nl - Nieuws - Winst in De Ronde van Skarsterlân voor Bob de Vries en Foske Tamar van der Wal

Winst in De Ronde van Skarsterlân voor Bob de Vries en Foske Tamar van der Wal

geplaatst zaterdag 26 januari 2013 om 19:53:53 op Schaatspeloton.nl

Foske Tamar van der Wal kon de winst in De Ronde van Skarsterlân vieren.

Foske Tamar van der Wal kon de winst in De Ronde van Skarsterlân vieren. (bron: Neeke Wassenbergh-Smit (TIMSimaging))

De derde editie van de neo-klassieker De Ronde van Skarsterlân is in Goingaryp gewonnen door Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie). De Vries soleerde in een ware sneeuwstorm naar de zege. Ingmar Berga en Arjan Stroetinga (beiden BAM-Univé Schaatsteam) zorgde in het Friese land opnieuw voor een volledig groen-oranje podium. Van der Wal klopte op de meet medevluchtster Erna Last-Kijk in de Vegte (Palet Schilderwerken).

De Ronde van Skarsterlân stond een dag na het NK op natuurijs op de kalender als een revanche wedstrijd voor de titelstrijd een dag eerder op het Veluwemeer. Het peloton kon in winterse omstandigheden op de Goaiingarypster Poullen echter opnieuw het BAM-Univé Schaatsteam niet van de ereplaatsen houden. Op het Friese natuurijs was het Bob de Vries die sterk naar de zege soleerde. Achter De Vries waren Ingmar Berga en Arjan Stroetinga goed voor de tweede en derde plaats. Opmerkelijk mag genoemd worden dat Jouke Hoogeveen (Team De Haan Westerhoff) voor de tweede dag op rij als vierde finishen.

Bij de Dames draaide de neo-klassieker uit op een sprint tussen twee vluchtsters. Hierin toonde Foske Tamar van der Wal zich het snelst en verdedigde zo haar titel van vorig seizoen. Erna Last-Kijk in de Vegte finishte als tweede, terwijl op achterstand Jolanda Langeland (Okkinga Communicatie) zich bij haar ploeggenote Van der Wal op het podium schaatste.

De Ronde van Skarsterlân is met de invallende dooi voorlopig de laatste klassieker op Nederlands ijs. Het peloton vertrok na de wedstrijd in grote getalen naar de Weissensee waar maandag a.s. met de Aart Koopmans Memorial de eerste wedstrijd in de KPN Grand Prix op het programma staat.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren