Schaatspeloton.nl - Nieuws - FlevOnice dit seizoen niet meer open, nieuwe eigenaar gaat voor duurzame doorstart

FlevOnice dit seizoen niet meer open, nieuwe eigenaar gaat voor duurzame doorstart

geplaatst vrijdag 7 december 2012 om 20:45:01 op Schaatspeloton.nl

Het hing al enkele weken in de lucht, maar de kogel is nu door de kerk; het failliete FlevOnice heeft een nieuwe eigenaar die een doorstart zal gaan proberen te maken. Wel is besloten dat de trajectijsbaan van 5 kilometer deze winter de deuren niet zal openen. De nieuwe eigenaar, Pinkster Vastgoed, wil de tijd tot volgend seizoen gebruiken om alles goed op de rit te krijgen.

De unieke 5 km lange buiten ijsbaan in Biddinghuizen is dus recent gekocht door Pinkster Vastgoed BV uit 't Harde. De nieuwe eigenaar heeft van alles geprobeerd om dit seizoen al een opening te bewerkstelligen, maar gaat begrijpelijk niet over één nacht ijs. De tijd is te kort om alles goed op de rit te krijgen en de financiële risico's zijn te groot aldus directeur Joop Pinkster. Pinkster, zelf een groot schaatsliefhebber, benadrukt dat hij als doelstelling heeft om volgend winterseizoen weer open te gaan met de ijsbaan.

De bodemverontreiniging, die in een eerder stadium ontdekt is op het terrein van FlevOnice, vormt overigens geen hindernis bij een heropening. Na gedegen onderzoek is gebleken dat de glycol die in eerste instantie was aangetroffen, grotendeels natuurlijk is afgebroken. De hoeveelheid die momenteel nog in de grond aanwezig is, ligt binnen de toelaatbare norm.

Pinkster Vastgoed gaat zich nu eerst concentreren op het zoeken naar een duurzame en verantwoorde manier van energielevering om volgend jaar de buiten ijsbaan weer te kunnen openen. Tegelijkertijd zoekt zij naar alternatieve mogelijkheden om de baan verantwoord te exploiteren. Een mogelijkheid die hierbij wordt onderzocht is een inkorting van het huidige traject tot 3 km. Daarnaast wil Pinkster Vastgoed het terrein van 53 ha ook in de zomerperiode beter gaan benutten. Er wordt met diverse partijen gesproken om de zomeractiviteiten uit te breiden en deze vanaf komend seizoen te exploiteren. Tot slot denkt Pinkster Vastgoed de horeca te gaan uitbesteden om ook daar een verbeteringsslag te maken en straks elke bezoeker te kunnen trakteren op een geweldige totaalbeleving bij FlevOnice.

De gemeente Dronten geeft haar volledige medewerking aan een hernieuwde opening. En ook de stichting "Vrienden van FlevOnice" stelt haar netwerk, kennis en kunde ter beschikking om de baan volgend winterseizoen te kunnen openen. De stichting bestaat uit een aantal enthousiaste schaatsers die niet wilden accepteren dat de unieke buitenijsbaan geen bestaansrecht zou hebben in schaatsminnend Nederland. Zij helpt nu mee met het zoeken naar een duurzame, efficiëntere manier van ijs maken om volgend jaar "vorst of geen vorst" te kunnen schaatsen op FlevOnice.

Het motto van Joop Pinkster is: "Als FlevOnice weer open gaat, dan moet dat succesvol zijn voor iedereen. We trekken daarom nu geen sprint, maar gaan voor de lange adem!".

Bekijk ook:

Vastgoedbedrijf 't Harde waarschijnlijk nieuwe eigenaar FlevOnice (13 november 2012)
Lekkage koelvloeistof FlevOnice vervuilde bodem (25 juli 2012)
Faillissement voor FlevOnice (15 mei 2012)
FlevOnice in zwaar weer (10 mei 2012)