Schaatspeloton.nl - Nieuws - Goede zaken Ralf Zwitser en Foske Tamar van der Wal in DvG Trofee

Goede zaken Ralf Zwitser en Foske Tamar van der Wal in DvG Trofee

geplaatst zondag 16 oktober 2011 om 22:03:23 op Schaatspeloton.nl

De maximale jurypunten voor de Dick van Gangelen Trofee gingen in Amsterdam naar de aanvallend rijdende Jens Zwitser (Team Husqvarna/Gardena).

De maximale jurypunten voor de Dick van Gangelen Trofee gingen in Amsterdam naar de aanvallend rijdende Jens Zwitser (Team Husqvarna/Gardena). (bron: Schaatspeloton.nl)

Ralf Zwitser (Wadro) en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) hebben zaterdag in Amsterdam goede zaken gedaan voor de Dick van Gangelen Trofee. Beide vertrokken ze uit de hoofdstad als leider in de Marathonschaatser van het Jaarprijs. De maximale jurypunten werden op de Jaap Edenbaan door Sonja Koops-Groot en Bert Verduin toegekend aan Jens Zwitser (Team Husqvarna/Gardena) en Janneke Ensing (BAM/Univé Schaatsteam).

Jury: Sonja Koops-Groot en Bert Verduin

Juryrapporten

DAMES:
Er gingen in Amsterdam 73 dames van start in de eerste wedstrijd om de KPN Marathon Cup. Het was mooi weer, koud en er stond weinig wind. Al vroeg in de wedstrijd waren er diverse uitlooppogingen en deze hielden gedurende de wedstrijd niet op. De demarrages werden uiteindelijk niet beloond met een definitieve ontsnapping. Het was voor de EDVG-jury lastig kiezen uit een brede top van rijdsters die vaak bij aanvallen betrokken waren. Opvallend werd er gereden door de 'eenling' Janneke Ensing, die bij vele ontsnappingspogingen betrokken was. Rixt Meijer reed aanvallend en wist knap terug te komen in het peloton na een valpartij. Ook Sandra t Hart was regelmatig voorin te zien en was betrokken bij uitlooppogingen.


HEREN:
Strijd zou het volgens de kenners niet worden want de omstandigheden waren in Amsterdam verre van zwaar: geen wind en regen. Maar wat een spektakel kreeg het publiek voorgeschoteld! Al vroeg in de wedstrijd was het Jens Zwitser die alleen op avontuur ging en nota bene tot de orde moest worden geroepen door zijn broer Ralf. Het bleef onrustig met verschillende uitlooppogingen. Hierna kwam het publiek ogen te kort want het werd een ouderwetse marathon met een groep die een rondje leek te pakken, toch weer werd bijgehaald maar toch weer niet helemaal, omdat er weer een paar doorreden. Toen de kruitdampen enigzins waren opgetrokken reden er drie sterke mannen aan kop die mochten strijden om de winst.


PLOEGEN:
Bij de dames was MK Basics de  meest aansprekende  ploeg tijdens deze eerste cup-wedstrijd in Amsterdam. Eén voor één namen deze rijdsters zelf het initiatief of waren zijn betrokken bij een demarrage.
De ploeg van BAM maakte de meeste indruk bij de heren, niet alleen door de winst  maar ook door de inzet van Arjan Stroetinga, die er zich niet wenste neer te leggen dat hij de kopgroep has gemist en dat op knappe wijze weer rechtzette.


Juryuitslag Heren:
1. Jens Zwitser (5ptn)
2. Ralf Zwitser (3ptn)
3. Lars Hoogenboom (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Jorrit Bergsma (5ptn)
2. Ralf Zwitser (3ptn)
3. Frank Vreugdenhil (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Janneke Ensing (5ptn)
2. Rixt Meijer (3ptn)
3. Sandra 't Hart (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Mariska Huisman (3ptn)
3. Maria Sterk (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: BAM (5ptn)
Dames: MK Basics (5ptn)

Bekijk ook:

Bergsma en Van der Wal winnen in Amsterdam (15 oktober 2011)