Schaatspeloton.nl - Nieuws - Familie Huisman zegeviert op FlevOnice, eindzeges Super Prestige voor De Vries en Zielman

Familie Huisman zegeviert op FlevOnice, eindzeges Super Prestige voor De Vries en Zielman

geplaatst donderdag 20 januari 2011 om 20:25:28 op Schaatspeloton.nl

Sjoerd Huisman (SOS Kinderdorpen) en zijn zus Mariska Huisman (Viks Parket) hebben in Biddinghuizen de finalewedstrijd van de KPN Super Prestige gewonnen. Sjoerd Huisman klopte in de sprint van een met natuurijsspecialisten bevolkte kopgroep Ralf Zwitser (Wadro) en René Ruitenberg (Van Werven). De eindzeges in de KPN Super Prestige gingen naar Bart de Vries (Team Windkr88) en Carla Zielman (CENNED).

De vanwege de uitvaart van FlevOnice-oprichter Henk Ketelaar van woensdag naar donderdag verplaatste finalewedstrijd van de KPN Super Prestige trok in Biddinghuizen maar weinig Dames. Slechts een dertigtal vrouwen hadden zich vrij kunnen maken van werk of studie en stonden om 13:30 uur aan de start voor de wedstrijd over 45 kilometer. Aan de meet werd de wedstrijd beslist in een sprint van drie koplopers en toonde Mariska Huisman (Viks Parket) een dag na het bekend worden van het stoppen van haar sponsor het snelst. Daniëlle Bekkering (BTN de Haas – Onlineveilingmeester.nl) en Mireille Reitsma (MKBasics.nl) completeerde het podium. Carla Zielman (CENNED) die in de finale ten val kwam en enkel door ondersteuning van ploeggenoten terug kon komen bij het beperkte peloton won op de negende plek de sprint en pakte zo nip de eindzege in de KPN Super Prestige. Mariska Huisman strandde op twee punten van Zielman.

In de Top Divisie voltrok zich na 72 kilometer wedstrijd een sprint zoals straks op natuurijs zeker plaats kan vinden. De namen die zich in de kopgroep die om de dagzege streed bevonden gelden toch als natuurijsspecialisten, zij raken in vorm voor de KPN Natuurijs Grand Prix die zondag in Biddinghuizen haar start heeft. Sjoerd Huisman (SOS Kinderdorpen) toonde zich niet geheel verrassend de snelste van deze groep, al was het voor Huisman wel de eerste zege van het seizoen. In zijn zegegebaar wees de Andijker naar de rouwband die zich bij hem net als bij zijn pelotongenoten om de bovenarm bevond om Henk Ketelaar te gedenken. Huisman pakte de zege door in de sprint Ralf Zwitser (Wadro) en René Ruitenberg (Van Werven) te snel af te zijn. Bart de Vries (Team Windkr88) die als dertiende finishte verzekerde zich van de eindzege in de KPN Super Prestige. In het eindklassement bleef hij Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) en Jochem Uithoven (Groen Talent) voor.

In de Eerste Divisie kreeg de wedstrijd een podium gevuld met ploeggenoten. In de massasprint toonde Simon Schouten (Volvo Ton van Kuyk) zich het snelst. Op het podium zag hij zich geflankeerd door de ploeggenoten uit de moederploeg De Goudse Verzekeringen Sjaak Schipper en Bart Mol. Opvallende naam in de top van de uitslag was de Fransman Ewen Fernandez die naar de zesde plek sprintte. In het eindklassement van de KPN Super Prestige was het Niels Mesu (Adviesburo Harry de Wolff) die met de eindzege er vandoor ging. Simon Schouten en Sjaak Schipper finishte beide met 11 punten achterstand op Mesu op de tweede en derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag Heren Top Divisie
Uitslag Heren Eerste Divisie
Uitslag Dames