Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dick van Gangelen Trofee: volle mep voor Heideman en Sterk in Noordlaren

Dick van Gangelen Trofee: volle mep voor Heideman en Sterk in Noordlaren

geplaatst dinsdag 22 december 2009 om 19:04:18 op Schaatspeloton.nl

Jan Maarten Heideman (AMI Kappers) en Maria Sterk (Cowhouse International) hebben maandag naast de zege bij de natuurijsmarathon in Noordlaren ook het maximale aantal punten voor de Dick van Gangelen Trofee verdient. Jurylid Henri Ruitenberg sr. zag in de dagwinnaars tevens ook de rijders van de maandag. Voor Maria Sterk betekende dit tevens dat zij de leiding in het tussenklassement overnam van Carla Zielman (Pro Horeca).

JURYRAPPORTEN

HEREN:

Het peloton was duidelijk vermoeid na zo veel wedstrijden achter elkaar en dat vergde op het ijs van Noordlaren toch de nodige slachtoffers. Zo bleven vooral de sterke ervaren rotten over, zoals Jan Maarten Heideman, Kurt Wubben en Jan van Oosterom.. Jan Maarten was met afstand de man van de wedstrijd. Sander Kingma verdiende de punten door sterk en aanvallend te rijden. Kurt Wubben pakte bijna een rondje maar moest zijn poging staken in het zicht van de haven. Het huzarenstukje lukte net niet, maar hij leverde wel een zeer aansprekende prestatie.

Jurypunten:
1 Jan Maarten Hedeman 5
2 Sander Kingma 3
3 Kurt Wubben 1

Podiumpunten:
1 Jan Maarten Heideman 5
2 Jan van Oosterom 3
3 Cees Juffermans 1

DAMES:
In het zeer uitgedunde peloton bij de dames deed Maria Sterk haar naam weer eens eer aan. Zij en Erna Kijk in de Vegte waren toch degenen die op het perfecte ijs van Noordlaren, weliswaar met een straffe wind, de wedstrijd aantrekkelijk maakten. Maria en Erna namen een ronde voorsprong en stonden die niet meer af. In de finale was Maria echter afgetekend de sterkste en was de pijp bij Erna nagenoeg leeg. De winnares van de vorige marathon in Veenoord, Anniek ter Haar, reed ook in Groningen weer een sterke wedstrijd en verdiende het laatste te verdelen DVG-puntje.

Jurypunten:
1 Maria Sterk 5
2 Erna Kijk in de Vegte 3
3 Anniek ter Haar 1

Podiumpunten:
1 Maria Sterk 5
2 Erna Kijk in de Vegte 3
3 Daniëlle Bekkering 1

PLOEGEN:
Eigenlijk was er in het afgeslankte peloton bij de dames sprake van maar één ploeg, die van Daniëlle Bekkering. De rest waren vooral eenlingen. Het team van Daniëlle reed slim en bekeken en zorgde er ook voor dat zijn kopvrouw uiteindelijk uit de achtervolgende groep weg kon springen en naar het podium reed. Vooral door het toedoen van Jan Maarten Heideman en Arjan Smit reed het team van de nieuwe sponsor Ami Kappers een sterke wedstrijd, waarbij ook Ingmar Berga – als troef achter de hand, mocht het in de sprint nodig zijn – niet schuwde om knechtenwerk te doen.

Jurypunten Herenploegen:
1 AMI Kappers 5

Jurypunten Damesploegen
1 BTN de Haas/Team Bekkering 5