Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dick van Gangelen Trofee: 10 punten voor Wubben, grote sprong voor Aerts

Dick van Gangelen Trofee: 10 punten voor Wubben, grote sprong voor Aerts

geplaatst zondag 15 februari 2009 om 01:03:42 op Schaatspeloton.nl

Ruud Aerts (Foekens) heeft tijdens de Grand Prix Finale de beste zaken gedaan voor de Dick van Gangelen Trofee. De maximale dubbele jurypunten gingen naar Kurt Wubben (TNT Express), maar Ruud Aerts deed met 8 jury- en 6 podiumpunten goede zaken en steeg naar de zevende plaats in de prijs voor Marathonschaatser van het Jaar waarin Ralf Zwitser (Adformatie) blijft leiden.

JURYRAPPORTEN
Jury: Rien de Roon, Henk Portengen en Eric Korver

Heren:
Geen twijfel over de dapperste man op het Runn-meer in de afsluitende 200 kilometer. Kurt Wubben dwong bewondering en respect af met zijn solopoging die bijna 70 kilometer duurde. In de voorlaatste ronde werd hij ingerekend, en uiteindelijk finishte hij zelfs als laatste. De man die Wubben achterhaalde was Ruud Aerts, die zich met een onvoorstelbare krachtsinspanning verzekerde van zijn tweede zege dit seizoen op natuurijs. Martijn van Es verdiende de zes punten voor zijn acties in het begin van de race, en zijn aanval die hem de tweede plaats opleverde. Jochem Uithoven reed ook in de punten. Die kreeg hij toegekend voor zijn moed door te kiezen voor de aanval met Wubben. Martijn Kromkamp verdiende de laatste punten. De klassementsleider bleef opnieuw knap overeind, en pakte terecht de eindzege.

Jurypunten
1 Kurt Wubben 10
2 Ruud Aerts 8
3 Martijn van Es 6
4 Jochem Uithoven 4
5 Martijn Kromkamp 2

Podiumpunten
1 Ruud Aerts 6
2 Martijn van Es 4
3 Arjen Becker 2

Ploegen:
TNT Express was de ploeg die het meest opviel, uiteraard door de fantastische inspanningen van Kurt Wubben, maar ook door de durf van Martijn van Es. Die bezorgde het dit seizoen zo geplaagde team in ieder geval nog een tweede plaats, nadat Wubben was ingerekend. Kooyenga kreeg ook punten toebedeeld, voor de teamprestatie rond klassementsleider Martijn Kromkamp, maar ook voor de aanvallen van Arjen Becker, Christian Gert Hoen en Peter van de Pol. Foekens verdiende de laatste punten. Die ploeg had natuurlijk winnaar Ruud Aerts in de geleden, en liet zich ook gelden met de aanvalslust van Yoeri Lissenberg.

Jurypunten Herenploegen
1 TNT Express 10
2 Kooyenga 8
3 Foekens 6

Bekijk ook:

Klassement