Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbele zege voor Corso in Lake Placid

Dubbele zege voor Corso in Lake Placid

geplaatst dinsdag 20 januari 2009 om 23:28:03 op Schaatspeloton.nl

Op de Olympische ijsbaan van Lake Placid in de Amerikaanse staat New York heeft Glenn Corso de derde en vierde wedstrijd in de MSI Series op zijn naam geschreven. De Amerikaan uit Smithtown won op zaterdag de 25 en op zondag de 40 kilometer wedstrijd. Bij de dames was op zaterdag Kathie Zapotocki en op zondag Dominique Lalonde de sterkste.

Op zaterdag gingen in Lake Placid 20 heren en 12 dames van start voor de derde etappe in de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie. Na de wedstrijd die over 25 kilometer ging kwam de Amerikaan Glenn Corso als eerste over de streep. Corso had op de Olympische ijsbaan een voorsprong van anderhalve minuut op de nummer twee, de in Canada woonachtige Mexicaan Sergio Almarella. Almarella klopt in de sprint op de meet Vince Morris die als derde eindigde. Bij de Dames profiteerde Kathie Zapotocki het meest van het gelijk starten met de herenwedstrijd. De Amerikaanse kwam met ruime voorsprong op haar landgenotes Mary Lou DiNicola en Denise Ullrich als winnares over de meet.

Zondag, toen de wedstrijd over 40 kilometer ging, toonde Glenn Corso zich opnieuw het sterkste. Op bijna een minuut achterstand ging nu echter Benoit Létourneau, in december de winnaar van de tweede etappe in de MSI Series, als tweede over de streep. Op ruim drie minuten achterstand van Corso sprintte Vince Morris als snelste van een groep van vijf naar de derde plek. Dominique Lalonde maakte ook deel uit van deze groep en greep zo de zondagzege bij de dames. Lalonde, die Suzanne Dionne en Kathie Zapotocki achter zich liet, behaalde haar derde zege in de MSI Series en leidt in het tussensklassement. Bij de Heren is Jake Maarse de meest regelmatige rijder in de competitie. Maarse, die dit seizoen nog geen enkele keer op het podium stond, heeft een kleine voorsprong op Hans Posthuma en Benoit Létourneau die tweede en derde staan.