Schaatspeloton.nl - Nieuws - Acht dames krijgen dispensatie voor Aart Koopmans Memorial

Acht dames krijgen dispensatie voor Aart Koopmans Memorial

geplaatst dinsdag 20 januari 2009 om 17:30:52 op Schaatspeloton.nl

De KNSB heeft vanmiddag aan acht landelijke rijdsters dispensatie verleend op zaterdag toch te mogen starten in de Aart Koopmans Memorial. Mischa Top (Landjuweel), Liesbeth Hijlkema en Marleen Elstgeest (beiden Cakyline), Kitty Meeth (DSB Bank), Marianne van Leeuwen (Choose 2 Achieve), Yvonne Spigt en Kimberly Muusse (beiden Foekens) en Hilde van Slochteren (VPZ) mogen van de bond op de Weissensee starten.

Dertien rijdsters hadden zich bij de bond gemeld voor dispensatie nadat de KNSB vorige week woensdag bekend had gemaakt dat van de 33 rijdsters met punten in de Essent Cup maar acht deel mochten nemen aan de Aart Koopmans Memorial. Via loting zou bepaald worden wie er dispensatie zou krijgen om in de lucratieve natuurijswedstrijd te mogen starten. Aangezien van deze dertien dames Jolanda Langeland (Steenbergen Fietsen), Erna Kijk in de Vegte (Landjuweel) en Lucy Hutten-Witteman (Witteman tuinen/Groenrijk) na zaterdag in de top-15 van de Essent Cup stonden en dus geen dispensatie kregen, Birgit Witte (Foekens) geblesseerd moest afhaken en Karin Maarse (DSB Bank) zich vrijwillig terugtrok hoefde er door de bond niet geloot te worden.

De eerder genoemde acht dames bleven over en mogen zaterdag op de Weissensee van start gaan in de Aart Koopmans Memorial. De overige 25 rijdsters in het Essent Cupklassement hebben geen dispensatie verkregen en hebben dus een startverbod voor dit evenement. Mochten zij wel starten dan lopen zij het risico voor de twee eerstvolgende officiƫle wedstrijden te worden geschorst. Dit zijn het Open NK op de Weissensee en de eerstvolgende wedstrijd in de KNSB Cup in Groningen. Rijdsters zonder punten in de Essent Cup mogen sowieso van start gaan.

Bekijk ook:

KNSB: Startverbod voor damestop in Aart Koopmans Memorial (15 januari 2009)
Klassement Essent Cup Dames