Schaatspeloton.nl - Nieuws - Maximale DvG-punten voor Douwe de Vries en Danielle Bekkering

Maximale DvG-punten voor Douwe de Vries en Danielle Bekkering

geplaatst zondag 18 januari 2009 om 13:23:59 op Schaatspeloton.nl

Een aanvallende Douwe de Vries (Adformatie) is op weg naar de zege en het maximale aantal Dick van Gangelenpunten.

Een aanvallende Douwe de Vries (Adformatie) is op weg naar de zege en het maximale aantal Dick van Gangelenpunten. (bron: Schaatspeloton.nl)

Douwe de Vries (Adformatie) en Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) hebben gisteren in Amsterdam, naast de zege, ook het maximale aantal punten voor de Dick van Gangelen Trofee verdient. Sonja Groot en Jos Niesten gaven als jury de maximale 5 jurypunten aan de twee winnaars. Sandra ’t Hart (Landjuweel) kreeg 4 punten en kwam daardoor tot op 10 punten van leidster Maria Sterk (DSB Bank).

JURYRAPPORTEN
Jury: Sonja Groot en Jos Niesten

Heren:
Het waren rustige weersomstandigheden in Amsterdam, net boven nul en weinig wind. De ijsomstandigheden leken goed, maar halverwege de wedstrijd kon de DvG jury zien dat het echt zwaar werd. De eerste helft van de koers werden diverse pogingen ondernomen, onder andere door Douwe de Vries, die zich ook in de tweede helft van de wedstrijd duidelijk profileerde en uiteindelijk als verdiende winnaar over de streep kwam. Jan Maarten Heideman deed er van alles aan om bij de kopgroep van acht te komen, maar helaas lukte dit hem niet. Durk Fabriek zagen we ook meerdere malen actief, ook hij was in de succesvolle kopgroep terug te vinden. Koert Wubben reed als laatste man naar de kop van acht en pakte ook de ronde mee, in de finale was hij het die ook probeerde te ontsnappen. Arjan Stroetinga was erg oplettend en liet zich zien bij de sprints om de punten.

Jurypunten
1 Douwe de Vries 5
2 Jan Maarten Heideman 4
3 Durk Fabriek 3
4 Kurt Wubben 2
5 Arjan Stroetinga 1

Podiumpunten
Podium 1 Douwe de vries 3
2 Yoeri Lissenberg 2
3 Karlo Timmerman 1

Dames:
Danielle Bekkering was al vanaf het begin van de wedstrijd aanvallend, meerdere malen probeerde zij een kopgroep te vormen. Sandra 't Hart was duidelijk in de koers aanwezig en ook zij reed aanvallend en was in ontsnappingen actief. Marleen Elstgeest reed attent in Amsterdam. Anniek ter Haar probeerde in de finale naar de kopgroep te rijden evenals Heleen van Vliet.

Jurypunten
1 Danièlle Bekkering 5
2 Sandra ´t Hart 4
3 Marleen Elstgeest 3
4 Anniek ter Haar 2
5 Heleen van Vliet 1

Podiumpunten
1 Danièlle Bekkering 3
2 Chris Witty 2
3 Carla Zielman 1

Ploegen:
De BAM-ploeg zorgde ervoor dat de achtervolgende groep zich niet bij het peloton kon voegen om de kopman en leider in het klassement de voorsprong te laten behouden. Adformatie liet zich de hele wedstrijd goed zien. De mannen van Kooyenga spanden zich in voor het terugrijden van de achtervolgende groep en moesten het daarna helaas ontgelden.
Landjuweel drukte een duidelijk stempel op de wedstrijd bij de dames. Attent gereden met uiteindelijk nog een podiumplaats. De dames van het Groene Hart waren actief en alle drie in de finale aanwezig. De DSB ploeg reedt knap om de kopvrouw in het goud te houden.

Jurypunten Herenploegen
1 BAM 5
2 Adformatie 4
3 Kooyenga 3

Jurypunten Damesploegen
1 Landjuweel 5
2 Groenehart Sport 4
3 DSB 3

Bekijk ook:

Klassement Dames
Klassement Heren