Schaatspeloton.nl - Nieuws - Joost Vink zaterdag naar huis

Joost Vink zaterdag naar huis

geplaatst vrijdag 16 januari 2009 om 19:40:00 op Schaatspeloton.nl

Joost Vink

Joost Vink

Morgen mag Joost Vink (Goesting.nl Schaatsteam) na een ziekenhuisopname van bijna twee weken het diaconessenziekenhuis in Leiden verlaten. De Noordwijkerhouter werd begin deze maand met de ziekte van Pfeiffer in het ziekenhuis opgenomen en verbleef door hoge koorts zelfs vier dagen op de intensive care. Thuis zal Vink verder herstellen van de ziekte van Pfeiffer. Het seizoen beschouwt hij als verloren.

Joost Vink, die het seizoen sterk begon, kwakkelde vanaf half december al met zijn gezondheid. In de zevende Essent Cupwedstrijd in Amsterdam moest Vink ziek afhaken. Na die wedstrijd kwam de rijder van het Goesting.nl Schaatsteam nog wel in actie bij de negende Essent Cupwedstrijd in Assen, waar hij als 29e eindigde. Daarna ging het met de gezondheid van de basisschoolleraar snel achteruit.

"Vlak na de nieuwjaarsmarathon werd ik ziek. Eerst koorts, toen steeds heviger. De dokters viel vooral de kliervorming in de hals erg op." Aldus Vink die dusdanig last van deze klieren kreeg dat een ziekenhuisopname onvermijdelijk was. In het Diaconessenziekenhuis in Leiden werd een infuus aangelegd, maar vooral veel onderzoeken gepleegd naar de oorzaken van de ziekte.

Vooral door de klieren dachten de artsen gauw aan de ziekte van Pfeiffer. Toch had de marathonschaatser daarnaast nog last van een bacteriëleinfectie. Dit alles is met antibiotica succesvol bestreden. Door de hoge koorts heeft Vink echter wel bijna vier dagen op de Intensive Care gelegen om het voor de artsen mogelijk te maken de situatie goed in de gaten te houden.

"De laatste week gaat langzaam beter", Aldus Joost Vink. "Ik begin meer te eten en aan te sterken. Morgen mag ik naar huis. Daar moet ik maar verder herstellen van de ziekte van Pfeiffer… Wie weet hoe lang. Het seizoen beschouw ik als verloren."

Bekijk ook:

Joost Vink