Schaatspeloton.nl - Nieuws - Heideman start wel, Vink en Ter Laak niet

Heideman start wel, Vink en Ter Laak niet

geplaatst woensdag 7 januari 2009 om 23:57:50 op Schaatspeloton.nl

Jan Maarten Heideman (DSB Bank) zal toch meedoen aan het Nederlands Kampioenschap op het natuurijs. Afgelopen week werd nog bekend dat Heideman enige tijd rust zou nemen, de Oldebroeker zou overspannen zijn. Met voor het eerst in 12 jaar het NK Natuurijs op het programma kan Heideman het toch niet laten te starten. Joost Vink (Goesting.nl Schaatsteam) is ziek en moet passen voor het NK.

Afgelopen zaterdag werd bekend dat Jan Maarten Heideman even rustig aan zou moeten doen. "Mede door zijn bemoeienissen met de kunstijsbaan FlevOnice heeft hij wat te veel hooi op de vork genomen", melde zijn ploeg toen. Met het Nederlands Kampioenschap op natuurijs op het programma kan Heideman nu niet stilzitten, hij wil het NK rijden. Waar Jan Maarten Heideman dus wel present zal zijn bij de Nederlandse Kampioenschappen op de Oostvaardersplassen moet Joost Vink passen. De rijder van team Goesting.nl is opgenomen in het Leidse Diaconessenziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen. De Noordwijkerhouter heeft ook bijna zeker de ziekte van Pfeiffer en het seizoen is voor Vink dan ook te vroeg ten einde.

Voor een andere rijder was al eerder bekend dat het seizoen afgelopen zou zijn. Rutger ter Laak (Vlasman) brak enkele weken terug bij de Essent Cupwedstrijd in Amsterdam zijn enkel. Toch stond Ter Laak tussen de geselecteerde rijders voor het NK, iets dat hij vervelend vind. "Dit had ik niet verwacht van een dergelijke professionele organisatie als de KNSB. De heren zullen het druk hebben dezer dagen maar mijn situatie maakt het er niet makkelijker op". Aldus Ter Laak in een persbericht. "Ik kreeg zelfs nog een e-mail of ik mijn Unox-nummers wel goed op mijn pak wou bevestigen", verwijst Rutger ter Laak naar het bericht dat naar alle schaatsers is gestuurd over de verplichting met natuurijssponsor Unox op de bovenbenen te rijden.

Ter Laaks herstel verloopt na wat tegenslag rondom de operatie toch voorspoedig en hij hoopt dan ook dit seizoen nog weer te schaatsen. Voor de geblesseerde marathonschaatser die heel goed uit de voeten kan op natuurijs is deze periode erg zuur. Echter hoopt ook Rutger ter Laak op een lange natuurijsperiode in Nederland. "Deze vorst komt de marathonsport ten goede en dat hebben we in alle opzichten nodig".

Ter Laak het NK niet in levende lijven gaan bekijken: "Op de Oostvaardersplassen zal ik niet aanwezig zijn, ik zit dan weer in het ziekenhuis, maar zal de wedstrijd zeker volgen".

Bekijk ook:

NK Natuurijs op Oostvaardersplassen (5 januari 2009)
Overspannen Heideman moet toekijken (3 januari 2009)