Schaatspeloton.nl - Nieuws - Familie Huisman wint opnieuw in Super Prestige

Familie Huisman wint opnieuw in Super Prestige

geplaatst woensdag 7 januari 2009 om 15:46:28 op Schaatspeloton.nl

In Biddinghuizen zijn Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) en zijn zus Mariska Huisman (Viks Parket) winnaar geworden van de vierde Super Prestigewedstrijd. De wedstrijd op het ijs van FlevOnice was met het oog op het NK op natuurijs, morgen op de Oostvaardersplassen, ingekort en had zowel bij de Heren als Dames een zwaar mindere bezetting dan de voorgaande wedstrijden in de cyclus.

Eenentwintig rijders stonden in Biddinghuizen om 12:30 uur aan de start voor een wedstrijd over 54 kilometer. Rijders uit de ploegen van Nefit HR Ketels, Safan, Vlasman, BCT Schaatsteam, Kooyenga Groep en TNT Express kwamen aan de start, terwijl rijders uit andere Top Divisieploegen verstek lieten gaan. Uiteindelijk finishte na 54 kilometer het peloton gezamenlijk. In de massasprint die de winnaar moest bepalen was Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels(, op nieuwjaarsdag al winnaar op FlevOnice, het snelst. Sandor Stuut (Vlasman) finishte in de wedstrijd kort achter Huisman op de tweede plaats en behield het leiderspak van de Super Prestige. Roy Boeve (Safan) die als derde eindigde klimt op naar de derde plaats in het klassement. Volgende week woensdag zal in de finale van de Super Prestige de strijd om de eindzege hoogstwaarschijnlijk echter gaan tussen Huisman en Stuut.

Bij de Dames was een nog kleiner peloton aan de start te vinden. Twaalf Dames begonnen aan een tot 27 kilometer ingekorte wedstrijd. Ook hier eindigde de wedstrijd in een massasprint met een Huisman als winnares. In dit geval won Mariska Huisman (Viks Parket) in het leiderspak. Achter Huisman finishte Chris Witty (Landjuweel) als tweede, terwijl Daniƫlle Bekkering (Frisia Financieringen) voor de derde plek naar het podium kon. Dit drietal bezet ook de eerste drie plekken in het Super Prestigeklassement, waarbij Mariska Huisman met een voorsprong van 12,1 punten op Bekkering volgende week de beste papieren voor de eindzege heeft.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren