Schaatspeloton.nl - Nieuws - Grand Prix Lipnomeer opnieuw afgelast

Grand Prix Lipnomeer opnieuw afgelast

geplaatst woensdag 6 februari 2008 om 10:36:39 op Schaatspeloton.nl

De ijsvlakte op het Lipnomeer lag niet overal er even vlak bij

De ijsvlakte op het Lipnomeer lag niet overal er even vlak bij (bron: Schaatsteam.eu)

De tweede wedstrijd in de Essent Grand Prix, die zaterdag op het Tsjechische Lipnomeer verreden zou worden, zal geen doorgang vinden. De organisatie heeft dit in overleg met de KNSB en de aanwezige teams vanochtend besloten. Mede door de huidige weersomstandigheden en de ijsconditie is deze beslissing genomen. Vorig seizoen werd de wedstrijd op het Lipnomeer ook afgelast door de warme winter.

Komende zaterdag zou op het Tsjechische Lipnomeer de tweede wedstrijd in het natuurijscircuit de Essent Grand Prix die zaterdag 2 februari op de Weissensee haar start had. Begin deze week was, bij de aankomst van de eerste ploegen op het Lipnomeer, al aandacht voor de ijssituatie op het Boheemse stuwmeer. Sommige stukken van het parcours lagen er zodanig bij dat deze al de bijnaam ‘kasseienstrook' had gekregen.

Ook de weersverwachtingen waren met dagtemperaturen duidelijk boven het vriespunt zeker niet optimaal. Woensdagochtend heeft de organisatie de knoop doorgehakt. Terwijl het op dit moment regent op het Lipnomeer zijn de weersverwachtingen ook niet van dien aard dat een verbetering in de ijskwaliteit verwacht kan worden.

Het zit de organisatie rond de wedstrijd op het Lipnomeer niet echt mee. De Lipno Ice Club wou vorig seizoen voor de eerste maal een marathonschaatswedstrijd op het natuurijs organiseren, maar zag zich toen ook genoodzaakt de wedstrijd af te gelasten. Net als meer wedstrijden hadden zij dat jaar last van de warme Europese winter.

Bekijk ook:

Ook op het Lipnomeer alles afgelast (29 januari 2007)
14-daagse weersverwachting voor Lipno nad Vltavou