Schaatspeloton.nl - Nieuws - Geen punten voor Dick van Gangelen Trofee bij NK Natuurijs

Geen punten voor Dick van Gangelen Trofee bij NK Natuurijs

geplaatst woensdag 7 januari 2009 om 09:09:00 op Schaatspeloton.nl

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen op het natuurijs van de Oostvaardersplassen zullen geen punten voor de Dick van Gangelen Trofee worden uitgedeeld. Het reglement van de prijs voor Marathonschaats(st)er van het Jaar schrijft voor dat er geen punten worden gegeven in wedstrijden waaraan geen buitenlandse rijders mogen deelnemen. Dit is tijdens het NK het geval, waardoor de Dick van Gangelenjury de punten op zak houdt.

Voorzitter van de Dick van Gangelen Trofee, Willem Ammerlaan: "Je zou dan (tijdens het NK) de situatie krijgen dat een buitenlandse rijder of rijdsters die hoog in het klassement van de Dick van Gangelen staat, benadeeld wordt omdat hij geen punten kan halen in een wedstrijd waaraan zijn of haar concurrent wél mee mag doen. Dát wil het reglement uitsluiten."

Aan het Open Nederlands Kampioenschap dat straks op de Weissensee wordt verreden, mogen de buitenlandse rijders wel meedoen en dus telt die wedstrijd dan ook mee voor het klassement van de Dick van Gangelen Trofee.