Schaatspeloton.nl - Nieuws - Natuurijsmarathons in Zierikzee, Ten Boer en Gieten

Natuurijsmarathons in Zierikzee, Ten Boer en Gieten

geplaatst dinsdag 6 januari 2009 om 23:54:05 op Schaatspeloton.nl

Morgen zal in het Zeelandse Zierikzee het Open Schouws Marathonkampioenschap worden verreden. Vanaf 18:45 uur kunnen Heren, Dames, Recreanten en Jeugd uit het hele land strijden in de open titelstrijd van het Zeeuwse eiland. Voor vrijdag 9 januari staan in Ten Boer en Gieten ook twee Gewestelijke natuurijskampioenschappen marathonschaatsen op het programma voor respectievelijk Groningen en Drenthe.

Voor de komende dagen staan op dit moment vier natuurijsbaanmarathons op het programma. Morgen vindt naast het Open Schouws Kampioenschap in Zierikzee ook een Open marathonwedstrijd in het Zuid-Hollandse Leimuiden plaats. In Leimuiden wordt vanaf 20:00 uur gestreden door Heren, Dames en Masters.

De Gewestelijke kampioenschappen van Groningen en Drenthe die beide voor vrijdag op het programma staat zijn enkel toegankelijk voor rijders uit de desbetreffende provincie. In Gieten rijden vanaf 19:00 uur de Dames en Heren om de Drentse natuurijstitel, in Ten Boer beginnen op dezelfde tijd Heren, Dames en Masters aan de Groningse natuurijstitelstrijd.